> Haberler > Favori Lezzetler

5.Nesil Kahve Türkiye’de…

Favori Lezzetler Logo

Yeni nesil kahvecilikte inovatif teknolojilerin öne çıktığı 5. nesil akım, Kaave Shop’lar ile Türkiye’de…

Tüketici, yeni teknolojili kahve makineleri, farklı kavurma ve demleme yöntemleri ile ismini ilk defa duyduğu kahvelerin tutkunu oldu. Kahvedeki bu önemli atılımlar, global kahve pazarını hızlı bir şekilde büyütürken kahveseverleri birer kahve gurmesi haline getirdi.

1940’lardan sonra düşük kalite kahvelerin ve kahve kalıntılarının dondurulup paketlenip evlere girmesi ilk akım kahve dalgasını başlattı. Ardından hızlı gelişen teknoloji farklı kavurma yöntemlerinin gelişmesine katkı sağlayarak ‘espresso’nun ön plana çıkmasını sağladı. İkinci dalga olarak tanımlanan ve 1960’lardan 1990’lara kadar devam eden süreçte tüketici kahveyi çekirdeğinin türüne göre ayırt edebilirken farklı tatları deneyimleme kültürünü kazandı. 2000’lere gelindiğinde ise 3. dalga ile birlikte tüketici kahvenin hangi coğrafyadan geldiğini, türünü, işleme yöntemini bilme noktasına geldi. Kahvenin çiftlikten bardağa kadar olan hikayesi kahve tutkunları tarafından büyüteç altına alınmaya başlandı. Baristaların uzmanlığı ön plana çıkarak iyi kahve deneyimleyebilmek için iyi barista araştırmalarına başlandı. 2010’larla birlikte gelen 4. nesilde de evlerde kaliteli kahve çekirdekleri alınarak, yeni yöntemler denenmeye ve evde kahve bilimine merak salındı. Artık herkes evinin baristası olma yolunda önemli bir adım atarak kendi becerileri doğrultusunda lezzetli kahveler deneyimleme imkanına sahip oldular.

Dünyada şuan kalite, nitelik ve teknolojinin ağır bastığı 5. nesil kahvecilik akımı etkisini hissettirmeye başladı. Kahveseverler, 5. nesil kahvecilikte, yenilikçi teknoloji ve kahvecilik anlayışının bütünleşmesi sonucu ortaya çıkan benzersiz lezzetleri deneyimleme fırsatı buluyor. Türkiye’de de bu akıma öncülük eden Kaave Shop’larda, inovatif teknoloji ve yeni demleme yöntemleriyle her mağazada aynı kalitede, aromada ve nitelikte kahveler misafirlere sunuluyor. Kaave Shop’larda bulunan kahve kavurma alanlarında, dilediğiniz çekirdekler ile kendi damak zevkinize uygun imza kahvenizi yaratabiliyorsunuz.

Titiz ve yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdikleri inovatif demleme yöntemleriyle 5. nesil kahve akımının Türkiye’deki ilk temsilcisi olduklarının altını çizen Saruhan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Selim Saruhan, “Holdingimiz bünyesinde yer alan kahve zinciri markamız Kaave, gerek mağaza konsepti gerekse de temsil ettiği 5. nesil kahvecilik anlayışı ile ülkemizde fark yaratıyor diyebilirim. Kaave’yi, 1933’ten beri teknolojisi ile öne çıkan dev markamız Fakir Hausgeräte’nin teknoloji ve Ar-Ge gücü ile destekliyoruz. Fakir Hausgeräte’nin kahve makineleri kategorisindeki başarısı ve teknoloji gücü bizi kahve pazarında yeni yatırım arayışlarına yöneltti. Kaave Shop’ları tasarlama aşamasında da bu teknolojiyi kullanabileceğimiz 5. nesil kahvecilik akımını benimsedik.

Bu akım ile geçmişten günümüze kahve konusunda oldukça bilinçlenen kahve tüketicisine, en nitelikli ve profesyonel kahveleri standardize edilmiş şekilde sunmayı hedefliyoruz. Kahveseverler tüm Kaave Shoplar’da aynı standartta ve kalitede kahve içme fırsatı buluyor. Ar-Ge ekibimizle tüm kahve makinelerimizi standart lezzeti yakalayacak şekilde geliştirirken, doğanın sürprizlerine karşı kahve çekirdeklerimizde standardı yakalamak için ise harmanlarımızı oluştururken enoloji biliminden yararlanıyoruz.

Ayrıca kahve zincirlerimizi 5. nesil kahve mağazacılığı sistemine göre açtığımız için yönetimsel olarak da yatırımcımızla beraber kazanmayı hedeflediğimiz bir strateji izliyoruz. HORECA kanalında ve franchise mağazacılıkta çeşitli işbirliklerine olumlu bakarken, Antalya’da yer alan üretim tesislerimizde işlediğimiz kahve çekirdeklerini Türkiye’nin her yerine pazarlama hedefimiz de bulunuyor.” dedi.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER