> Haberler > Favori Oteller

Ayvalık’ta bir tarihi ev Podemos Otel Ayvalık

Favori Lezzetler Logo

Yazılı kayıtlara göre 1910 yılında Rum bürokratın iki kızına yaptırdığı ikiz binalar aslına uygun restore edilerek 10 odalı Butik Otel olarak 2018 yılı Mayıs ayından itibaren hizmet vermekte.

Yazılı kayıtlara göre 1910 yılında Rum bürokratın iki kızına yaptırdığı ikiz binalar aslına uygun restore edilerek 10 odalı Butik Otel olarak 2018 yılı Mayıs ayından itibaren hizmet vermekte. Tarihi dokuyu koruyan Otel’in Şömine ve Kuyulu odalarını takip eden Romans, Masala, Kuzey Ege gibi geçmişte Kök boyayla boyanmış odalar günümüzde de aynı orijinal renklerle boyanmıştır. Sade ve eski mobilyalarla döşenmiş odalar nostaljik bir görüntü vermektedir. Kapalı ve açık alan bahçesinde doğal, yöresel organik, ürünlerle sunulan kahvaltı otel konukları haricinde dışarıdan sırf kahvaltıya gelenler tarafından da çok beğenilmektedir. Henüz 3.cü yılını yaşayan otel 2020 yıliı Tripadvisor tarafından mükemmellik sertifikası almış ve Dünya’nın ilk %10’luk Otel kategorisine girmiştir.




Ev sıcaklığıyla hizmet veren Podemos Otel’in sahipleri Ayla & Feridun Yolaç çifti profesyonel işletmeyi amatör ruhlarıyla sevgiyle işletmektedirler.

Podemos Otel’de her sezon atölyeler düzenleyerek hem Ayvalık’a hem de otel konuklarına farklı konularda öncülük etmeye çalışan Podemos’un 2020’de pandemi sebebiyle uygulayamadığı Atölye’yi 2021 yılında Vedat Ozan’ın Kokular kitabından yola çıkarak Koku’nun Kültür Lezzet, Parfümle olan serüvenini işleyecektir. Oteli instagram ve web sitesinden de takip edebilirsiniz.
www.podemosotel.com

Tel: 0533 291 31 82



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER