> Haberler > Gezi&Seyahat

Balıkesir Gastro Turizm’de dikkat çekiyor!

Favori Lezzetler Logo

Türk ve Dünya Mutfağından Lezzetler sloganıyla Gastronomi ve Turizm sektöründe faaliyet gösteren favorilezzetler.com, son yıllarda gastronomi yönüyle ön plana çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi’nin daveti üzerine şehre Gastro Lezzet Turu düzenliyor.

Geziye aralarında gastronomi sektörünün duayen isimlerinden Gurme/Chef Yemek yazarı, Şövalye Haldun Tüzel ve Favori Lezzetler grubunun gözde Gezi&seyahat yazarları, mekan yazarları, chefler katılacak. 3 gün sürecek “Gastro Şehirler” Lezzet turlarının ilk gününde Edremit, Burhaniye ve Gömeç yer alıyor. Gezinin ikinci günü Kent Merkezi, Bigadiç ve Sındırgı’da görülmesi gereken tarihi yerler ve gezilecek ve yöresel lezzetler tadılacak. Gezinin son günü ise Bandırma yer alıyor. Meşhur Susurluk tostu ile güne başlayacak olan ekip, Daskyleion Antik Kenti ziyaret edecek. Daha sonra sırasıyla Kuşcenneti Milli Parkı, Bandırma kasap köfte, Gar Kafe’de kahve molası vererek geziye devam edecekler.
Yöreye özgü Reyhan suyu tadımı, meşhur akide şekeri ve tulumba tatlısı ikramı ile coğrafi İşaretli Kapıdağ Mor soğanı tanıtımı yapılacak.


Gezide Midye dolma tadımı, Bandırma Arkeoloji Müzesi ziyareti, Tarihi Sahil Çiğbörek çiğbörek tadımı, Meşhur Dönce Yoğurt ikramı, Hasan Çavuş Helvacısı’nda meşhur yaz helvası tadımı, Şehir Restaurant balık ve meze ikramı ile son buluyor

Her sene değişiklik gösteren gastronominin favorileri, meraklıları tarafından sıkı takip altında. Başta Türk mutfağı olmak üzere dünyanın birçok mutfaklarına büyük ilgi duyulmakta. Bu mutfakların içinde bir de eşsiz lezzetleri sunan yetenekli şefler var. Bu şefler tarafından hazırlanan nefis yemek tarifleri, gastronomi tutkunlarına harika deneyimler yaşatıyor.


Türkiye’de ise Yöresel Lezzetlerin, Ege ve Doğu Anadolu mutfaklarının katkısı ile balıktan mezeye, kebaptan zeytinyağlılara kadar Türk mutfağı oldukça geniş bir yemek yelpazesine sahip.
İzmir, Balıkesir, Hatay, Gaziantep, Bursa ve Konya, Ankara gibi şehirler ise Türkiye’nin en favori lezzet durakları arasında yer alıyor. Gurmeler tarafından vazgeçilemeyen bu şehirlerde sokak lezzetleri ve yöresel lezzetler Favori Medya Grubu Yayınlarıyla ön plana çıkıyor. Ülkemizin en fazla ilçeli büyük şehirleribden Balıkesir ise, gerek Marmara bölgemizin, gerek Ege bölgemizin lezzetlerini barındıran, coğrafi konumuna dayalı, muhteşem bir flora ve faunaya sahip olması, gerek büyükşehir gerek ilçe belediyeleri, kent konseyleri ve bölgesel kalkınma ajanslarının desteği ile Dünya Gastronomi şehirleri listesine girmeye aday şehirler arasında öncelikli ve bu özelliklerini, Favori Lezzetler Ekibi ile önce ülkemiz lezzetseverleriyle paylaşacak ve Balıkesir İl ve İlçelerinin Favori Lezzetlerini bizlerle paylaşacak.




İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Birgül Erdoğan

0 Yorum

2020-08-13 16:59:13

Güzel lezzet durakları ile dolu güzel bir şehir.. Et ve süt ürünleri merkezi...


Gönül Vanlı

0 Yorum

2020-08-13 18:36:59

harika bir gastrotur olucaktır eminim bol tadımlı keyifli geziler



Yorumlar (2)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER