> Haberler > Favori Mekanlar

Dönere sebze kattık, lezzeti ikiye değil ona katladık!

Favori Lezzetler Logo

Şirin Sebzeli Döner, nam-i diğer Bodrum döneri ile tanıştınız mı? Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan dönerin mevsim sebzeleri (patates, havuç, patlıcan, kırmızı biber, çarliston biberi, bezelye mısır vb) buluştuğu harika bir lezzet durağından bahsedeceğiz size.

Şirin Sebzeli Döner, nam-i diğer Bodrum döneri ile tanıştınız mı? Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan dönerin mevsim sebzeleri (patates, havuç, patlıcan, kırmızı biber, çarliston biberi, bezelye mısır vb) buluştuğu harika bir lezzet durağından bahsedeceğiz size. 2019 yılında düzenlenen Favori Lezzetler Ödüllerinde ‘EN FAVORİ DÖNERCİ’ kategorisinde 1. olan Bodrum Şirin Sebzeli Döner! 1989 yılında Osman Şirin tarafından kurulan sonrada 2. kuşak et mühendisi Koray Şirin’in hayal gücü ve damak zevki ile ortaya çıkan sebzeli döner, ilk olma özelliği de taşıyor. Bodrum’un köylerinden, mera hayvanlarından elde edilen etler bıçak kalınlığında açılıyor, özel sos ile marine ediliyor ve 24 saat dinlendikten sonra Bodrum Şirin Sebzeli Döner’in ustalarının elleriyle pişiriliyor.


Sebzeli yaprak döneri 7 gün 24 saat misafirlerine hizmet veren mekanda meşhur dönerin yanı sıra sayısız ara sıcaklar, ızgara çeşitleri, çorbalar da menüde yer alıyor. Türkiye Patent Enstitüsü tarafından ‘tescilli marka’ statüsüne alınan Şirin Sebzeli Döner’e uğramadan Bodrum’dan sakın dönmeyin. Çok pişman olursunuz, bizden söylemesi!  



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER