> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Chef Didem Kaya cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Chef Didem Kaya’nın sektöre dair görüşleri…

Soru 1: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Didem Kaya: Covid-19 sonrası sektörün geleceğini şu şekilde ifade edebilirim. Hiç bir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını iyi bilmeliyiz. Hayatımızda başka farkındalıkların kendini göstermesi önceliklerimizin bir anda değişmesi doğması gibi etmenler hiç şüphesiz ki sektörümüzü de oldukça etkileyecek. 2022 başlarına kadar devam edeceği kanısındayım. O sürece kadarda bu durumu avantaja çevirecek çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Soru 2: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Didem Kaya: Yiyecek ve içecek işletmelerinin konseptlerinde değişiklikler yapması şart. Hangi sekmentten olursa olsun misafirlerin ev dışı tüketim konusunda çekingen davranacaklarını kestirmek güç değil. Bu noktada güven algısını oluşturmak için öncelikle vitrinlerden başlayarak tüm alanları yeniden düzenlemek ve temiz tutmak çok önemli işletmenin girişinden çıkışına kadar her taraf için geçerli çalışanların kılık kıyafetinden tutunda masaya açılacak servise kadar çok önemli. Menülerde değişiklikler yapılarak sağlıklı mutfak üzerine yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Soru 3: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef Didem Kaya: Sektördeki ekonomik daralma nedeniyle personel çıkışlarına yansıyacağı fakat bu sürece ayak uyduramayan işletmeler ve personellerinde bu sektöre veda edeceklerini düşünüyorum.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER