> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Danışman&Eğitmen Chef Mehmet Butcher cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Danışman&Eğitmen Chef Mehmet Butcher’in sektöre dair görüşleri…

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Mehmet Butcher: Evet zorlu bir süreçti. Bu süreçte çeşitli sözleşmeler ve anlaşmalar yapmıştım sizinde bildiğiniz gibi birçok ülkede projeler ve restorantlar kuruyorum gerek ekip ekipman ve konsept olarak. Üzülerek söylemeliyim ki bu projelerin hepsi ya askıya alındı yada iptal oldu. Benim çıraklık yaptığım dönemden çok sevdiğim bir ustam vardı. Bu tip durumlarda ustam hep şöyle derdi (yağmur yağdımı herkesin bahçesine yağıyor) evet yağmur herkesin bahçesine yağmıştı ve ben kendime bu şekilde teselli veriyordum. Duyarlı olmaya çalıştım evden çakmadım, kurallara harfiyen uydum.

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Mehmet Butcher: Şimdi normalleşeme sürecine girdik şu anda sektör tekrar hareketlendi tekrar Restorant yada yeni bir konsept kurmak isteyen yatırımcılar aramaya sormaya başladılar bu birazda olsa insana umut veriyor. Şöyle deniyor hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ben buna katılmıyorum. Dünyanın birçok yerinde gerek şef gerekse işadamı dostlarım arkadaşlarım var. Sürekli onlarla istişare yapıyoruz. Genel kanı şu. Artık hiçbir ülke geriye dönemez ekonomiyi canlı tutmak için çok olumsuz kararlar alamazlar genel yorum bu. Bende buna inanıyorum. Evet birçok arkadaşımız işsiz ve umutsuz kaldı. Bence artık üzülmesinler güzel ve lezzetli günler çokta uzak değil.

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef Mehmet Butcher: Ülkemizin lezzetlerini dünyanın dört bir yanında temsil etmeye devam edeceğimize canı gönülden inanıyorum ve asla aşkla severek yaptığım sürdürdüğüm bu mesleğimde inancımı asla kaybetmedim sizde kaybetmeyin. Unutmayın yağmur herkesin bahçesine yağdı ve artık güneş açtı yine üniversitelerimize gidip öğrenci kardeşlerimizle buluşacağı. Konferanslar yapacağız yine fuarlarda boy göstereceğiz yine lezzetli yemekler yapacağız.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER