> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Ahmet Yardımcı cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Ahmet Yardımcı’nın sektöre dair görüşleri…

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Ahmet Yardımcı: Sektörü çok zor bir süreç bekliyor. İnsanların eski alışkanlıklarına dönmeleri zaman alacak gibi. Dolayısıyla işletme sahipleri de endişe içinde para kazanamadıkları taktirde giderleri karşılayamayacaklar. Çalışanlara gelince onların endişeleri daha farklı işlerini kaybetmeyeceklerini bilselerde hiçbir şeyin garantisi olmadığı için son derece tedirginler. Çalışanların büyük bir çoğunun geçindirmekle yükümlü oldukları aileleri var.

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Ben eski haline döneceğini düşünmüyorum insanların belki büyük bir kısmı eski alışkanlıklarına ve yaşayışlarına dönecek ama ne zaman ?bu sorunun cevabını vermek çok zor. Olumlu düşünsek bile sektörün eski halini alabilmesi için çok zamana ihtiyaç var. Bu süreçte insanlar oldukça korktular hem kendileri için hem de sevdikleri için. İnsanlarda yaşanan bu korku sonrası alışkanlıklarında değişiklikler yapıp kapalı alanları zorunlu olmadıkça kullanmayabilirler bu durum işletmeler açısından son derece kötü sonuçlar doğurabilir. Özetlemek gerekirse insanlar hiç bir şey olmamış gibi davranıp tüm yaşanılanı unutur ve eski alışkanlıklarına dönerse sektör de eski halini alır. Fakat insanlar yaşadıkları bu süreç karşısında yeni alışkanlıklar geliştirip eski alışkanlıklarını unutursa sektör hiç bir zaman eski haline geleme .

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Sektördeki daralma bu sektörde görev yapan işletmecisinden işçisine kadar her çalışanı etkiledi ve etkilemeye de devam edecek. Standartlara uyulursa lezzet etkilenmeyebilir fakat çalışan personelin mutsuz ve memnuniyetsiz oluşu lezzeti direkt olarak etkileyecek bir etkendir. Yemek ve psikoloji ilişkisine bakıldığında çalışan mutsuzsa yaptığı yemek lezzetsiz olur.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER