> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Ali Osman Yetik cevapladı.

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Kuşadası Aşçılar Derneği Başkanı Ali Osman Yetik’in’ın sektöre dair görüşleri…

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Ali Osman Yetik: Sektörün geleceğini parlak görüyorum. Yalnız dikkat etmemiz gereken bazı hususlar var. Biliyorsunuz pandemi dönemi öncesinde işten anlayan anlamayan bir çok kişi bütçesine göre cafe, restaurant, otel ve benzeri işletmeler açılıyordu. Örneğin sonu "et" ile biten restaurantlar, birden her köşe başında türeyen lokmacılar. Sirkeci lokantası diye tabir ettiğimiz menüsünde yok yok olan her şeyden biraz olup ama hiçbir şeyin tam olarak hakkını vererek yapılamadığı mekanların çoğu bu dönemde ya battı yada can çekişiyor. Belki durumu iyiye gidenler vardır ama onların da çok şanslı olduklarını düşünmüyorum. Bu süreç bizlere herkesin anladığı işi yapması gerektiğini öğretti. Ülke tarımının değerini dışa bağımlı kalmamanın ne kadar kadar önemli olduğunu öğretti. Hatta marketlerde maya kalmayınca tıpkı ninelerimizin yaptığı gibi ekşi maya ile ekmek yapmayı öğretti. Demem o ki sektörün geleceği çok güzel ama toprağımıza, suyumuza, yöresel ürünlerimize, atalık tohumlarımıza, Anadolu’muza sahip çıkarsak.

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Ali Osman Yetik: Sektörün eski haline döneceğini düşünüyorum. Biz millet olarak değişikliklere çabuk adapte olamıyoruz. Yalnız yeni bir format geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Umuyorum ki yaz mevsiminde insanlar hormonlu gıdalardan kurtulup sağlıklı beslenip bağışıklık sistemi güçlendiğinde birkaç haftaya kalmaz virüsten pek etkilenmeyen sağlıklı bireyler haline gelecektir.

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef Ali Osman Yetik: Sektördeki ekonomik daralma en çok turizmde çalışan meslektaşlarımızı etkiledi. Şuan turizmden ekmek yiyen binlerce arkadaşımız ya işsiz yada başka sektörlere yöneldi. Profesyonel olarak bu işi yapan kişiler piyasadan çekildiğinde birer hazine olan kardeşlerimiz yeni jenerasyona bir şey aktaramadığı için bu durumun lezzeti de olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER