> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Burhan Can cevapladı.

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Quzult û qurt Restorant Kafe Sahibi Burhan Can’ın sektöre dair görüşleri…

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Cevap: Malumunuz kent hayatında çalışma zorunluluğundan dolayı, beslenme ihtiyacını gidermek için muhtelif yiyecek içecek alanında hizmet veren işletmeler bu ihytıyacı karsılamakta. Bu işletmelerin ürettim ve sunum boyutunda insana duyulan ihtiyaç malumunuz. İnsanlarda oluşan korku ve devletin ayni zamanda pandemi vesilesiyle getirdiği yasaklarda ortada. İşletmeler kapandı ve kapatıldı bu vesileyle. Durum bu şekilde olunca da birçok emekçinin çalısma imkanı kalmadı.

Metropol hayatının devam etmesi ile beslenme ihtiyaçının giderme zorunluluğunu büyük bir çoğunluğunu paket servis veren işletmeler karşılamakta. Ve birçok işletme altyapısını paket servise göre dizayn edecektir. Ve buna bağlı olarak daha az çalışana ihtiyaç duyulacaktır.Bu durumda en az 3 kişiden birinin işsiz kalması demektir. Sektörde emek sömürüsünün daha fazla olması demektir. Örneğin daha fazla çalışma saatleri, düşük ücret, mobbing..Yanş özetle Covid 19 sonrası durumun daha vahim sonuçlara ulaşacaktır.. Halk daha da yoksullacaktır..

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Cevap: Elbette pandeminin devam etmesi durumunda sektörün eskisi olmayacağı ortada. Mekanlara giren çıkan insan sayısı ortada, insanların korku ve endişeleri pandemi devam ettikçe  sürecektir bu da sektöre olumsuz yansıyacaktır.

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Cevap: Elbette yansır. Örneğin üç kişinin yaptığı işi bir kişiye yaptıracaktır. Bu durum da oluşan   baskı ağır çalışma koşulları hijyene lezzete ve özenli  çalışmaya olumsuz yansıyacaktır.

Sektör kısa vadede çok ağır darbe alacaktır. Uzun vadede ancak toparlanır..



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER