> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Ercan Keleş cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu.Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Ercan Keleş’nın sektöre dair görüşleri…

Gastronomi ve Turizm sektöründeki son gelişmeler?

Chef Ercan Keleş: Pandemide turizm ve gastronomi sektörü büyük yara aldı. Biliyoruz ki koronavirüs etkisi ile tüm işletmeler, oteller ve havayolları kapalı ve ülkemizde de neredeyse hayat durdu. Pandemi sürecinde insanların eve kapanmasıyla birlikte restoranlar da kapandı. Yavaş yavaş normalleşmenin başladığı şu günlerde insanlarda hijyene dayalı güven sorunu yaşanıyor.

Covid -19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Ercan Keleş: Türkiye'de 100 bine yakın yeme-içme işletmesi var. Covit-19 ile mücadele sürecinde hem işletme çalışanlarına hem de vatandaşlara önemli sorumluluklar düşüyor. Sektörde tüm dünyadaki daralmanın ülkemizi de etkilemeye devam edecektir. Ülkemizde çok ciddi yara alan yiyecek içecek sektörü, kriz sonrası çıkışı en hızlı yakalayacak sektör olacaktır.

Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi?

Chef Ercan Keleş: Mevcut şartlara rağmen, yılın ikinci çeyreğinde herşeyin normale döneceğini düşünüyorum.

Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle lezzete yansır mı?

Chef Ercan Keleş: Gastronomi ve turizm anlayışında yeni trendin sade ve sağlıklı beslenme olacağını düşünüyorum. Lezzetli, sağlıklı, sade menüler trend olacaktır.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER