> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Erkan Yeşil cevapladı.

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size TAFED Erge Bölüm Başkanı Eğitmen Chef Erkan Yeşil’in sektöre dair görüşleri…

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Erkan Yeşil: 2020 bitti, bütün hazırlıklar ve alt yapı tamamen 2021 yılı için yapılmalıdır bu bağlamda turizm eğitimli personeli yetiştirmek zorunlu kılınmıştır.

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Erkan Yeşil: Covid 19 öncesine dönüş en az 3 yılı alır. Lakin bu bizim turizm anında eğitimsiz personel açığımızıda bir nebze kapatma fırsatı vermiş olacak benim şahsi düşüncem 3 yıl içinde eski şaşalı turizm günlerine dönüşümüz olacaktır.

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef Erkan Yeşil: Malum şu an açılış evresindeki otellerde personel azalmasını gündeme getirdi. Lezzet olarak yansımada bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum fakat konuya başka bir boyuttan bakacak olursak büfe kontrol noktalarındaki bütün personelin iyi derecede yabancı dil bilmesi mecburi olacak misafir istek ve taleplerine cevap verebilmek adına bu bazı iş verenlerin işine gelmeyecektir. Çünkü onlar az personel ile çalışmak isteyen bir düşünce içerisinde olacaklardır. Burada görev tamamı ile bize kalmıştır her şey bize bağlı.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER