> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef İbrahim Çaynak cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef İbrahim Çaynak’ın sektöre dair görüşleri…

SORU: Covid19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef İbrahim Çaynak: Covid19 ile birlikte yeme içme sektörünün sıkıntılı bir süreçten geçtiğine hepimiz şahit olduk. Virüs sonrası planlama yapabilmek için

öncelikle yeni alınan kararlar ve kurallar dahilinde sektörün nasıl devam ettiğini hep birlikte göreceğiz. Zor günlerden geçiyoruz. İçinde bulunduğumuz kriz diğerleri kadar kolay çözülebilecek türden değil. Global krizin müdahalesi de global iş birliklerine bağlı olmalıdır. Herkes değişecek değişmek zorunda kalacaktır. Bunun ile birlikte benim öngörüm sektörde daralma menülerde azalma personelde kısıtlama ile işletmelerin take away ile ön planda olacağını düşünüyorum. Restoran'lar müşteri kapasitelerini yarı yarıya azaltmak zorunda kaldıkları için düşüş yaşayacağı bir dönemdedir.

SORU: Sizce sektör Covid19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? dönmezse neden?

Chef İbrahim Çaynak: Sadece Gastronomi ve Turizm sektörü değil tüm sektörlerin eski düzene dönmesi çok zor görünüyor. Aşı bulunup hayat normale dönmeden hiçbir sektör eski düzenine dönemeyecektir. Özellikle gastronomi ve turizm sektörleri sosyalleşmenin merkezi olduğundan sebep çok daha fazla etkilenmektedir. (tabiki de bir an önce eski günlerimize dönmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz).

SORU: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef İbrahim Çaynak: Ben bu konuda lezzete yansıyacağını kesinlikle düşünmüyorum. Sektördeki sıkıntının restoran lardaki müşteri sayısını yarıya düşürdüğü için personel sayısında azalma olacaktır ama bu lezzetlerde farklılık olacağı anlamına gelmez. Aynı tatlar ve lezzetler aynı şekilde üretilir.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER