> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Mehmet Kudat cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu.Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Mehmet Kudat’nın sektöre dair görüşleri…

Gastronomi ve Turizm sektöründeki son gelişmeler?

Chef Mehmet Kudat: Turizim yiyecek içecek ve gastronomi yeni döneminde neler yapmalıyız?  Hijyen farkındalığıyla birlikte sosyal mesafenin de hayatımıza girmesiyle, özellikle son dönemde artan sıra masa restoranların, sıkışık kafelerin ve kalabalık salonların misafir çekmek için çaba sarf etmesi gerekecektir.

Covid -19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Mehmet Kudat: Bu noktada trendlerin ne olacağını hep birlikte görecek olsak da benim öngörüm kitlelerin yiyecek&içecek tercihlerini ev dışı tüketimden yana kullanmaları halinde dahi daha geniş, ‘sosyal mesafeyi’ koruyabilecekleri, kendi alanlarını yaratabilecekleri yerleri tercih edecekleri yönünde. İşte tam da bu yüzden yiyecek&içecek sektörünün bu günlerde bu konuya eğilmesi, yatırım yapması şart.

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef Mehmet Kudat: Bu süreç hijyen standartlarının ve buna bağlı olarak misafir beklentilerinin değişmesiyle bazı zorlukları zaten beraberinde getirdi. Fakat sosyal mesafenin hayatımıza iyice yerleşmeye başladığını düşünürsek çok daha maliyetli olabilir zira çoğu işletme için bu konsept değişikliğine kadar birçok değişimin habercisi diyebiliriz. Bu yüzden yeni açılacak işletmeler dahil tüm işletmelerin hijyen konusunda ciddi adımlar atmaları ve misafirlerine hijyen sözü vermeleri gerekiyor.daha az temas ve temassız menü olması şart sezonun ilk yarısından sonra yani 1 temmuz dan itibaren işler eski seviyesine varma kanaatindeyim.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER