> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Mustafa Erol cevapladı.

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size AGEB Başkanı TAFED Başkan Vekili Chef Mustafa Erol’un sektöre dair görüşleri…

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Mustafa Erol: Türkiye Turizm dinamikleri yüksek bir ülke, covid 19 dünyanın ve ülkemizin daha önce tecrübe etmediği bir hastalık olarak geldi. Ülke olarak dokunmaktan, sarılmaktan ve kalbi duygulardan kültürel olarak hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi düşünüyorum.

Sektörümüz yine eskisi gibi devam edecektir. Yeter ki insanların salgın kaygısı olmasın...

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Mustafa Erol: Şahsi düşüncem sektör Covid-19 dönemine kesinlikle döner. Lakin insanların Covid-19 ile ilgili kaygıları ve problemleri kalmaması gerekiyor. Bu dönem insanları olabildiğince yalnızlaştırır ve bunalıma soktu insanlar sosyalleşmek ve geçmiş günlere geri dönmek istiyor..

Bildiğimiz bir gerçek varsa dünya dönüyor ve geçmiş her zaman unutulmaya mahkûmdur...

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef Mustafa Erol: Bu konu çok önemli bir konu Covid den daha tehlikeli bir şey varsa covid sonrası en büyük tehlike kalifiye personellerin artık sektöre inancının kalmaması dolayısı ile kaliteli yemek yapan, unutulmaz zeytinyağlıları damaklarda buluşturan, Türk yemeklerinin eşsiz lezzetlerini servis eden, o güzelim tatlıları de pastaları misafirlerle buluşturacak kalifiye personeller artık bu sektörü tercih etmeyecektir.

Maalesef ki sektörün bir kanunu yok çalışanlar gözetilmedi. Ve en önemli sorunlardan bir tanesi pandemi sürecinde patronlar çalışanlarına devletin sahip çıktığı kadar sahip çıktı. Uzun ve meşakkatli çalışmaların, ağır çalışma temposunun en yüksek bölümde oldu. Mutfaklar ve çalışanlar vefasızlığı hiç bir zaman unutmayacaklarını düşünmekteyim.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER