> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Yılmaz Almaz cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Yılmaz Almaz’ın sektöre dair görüşleri…

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Yılmaz Almaz: Covid 19 özellikle turizm sektörünün bu yıl ciddi daralmasına sebep olacaktır. Tesisler, oteller ellerinden gelen çabayı gösterse de dünya insanın bu yıl haklı olarak temkinli davranmasından dolayı çok kısıtlı bir hizmet vereceklerdir.

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Yılmaz Almaz: Turizm ve yiyecek içecek sektörünün tam kapasite olarak Covid 19 öncesi gibi çalışması pademinin 2. Dalga Olasılığına bağlı olarak. Şekillenecektir. 2. Bir dalganın olmaz ise 2021 Turizm sektörünün altın yılı olarak değerlendirebiliriz.

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliylede lezzete yansır mı?

Chef Yılmaz Almaz: Sektörün yarı kapasite hatta yarıdan bile az kapasiteyle hizmet vermesi demek sektör çalışanlarının da yarısının işsiz olacağını net olarak ifade edebiliriz. İşsiz olmayan bir işi olan meslektaşlarımızı ise çok parlak günler maalesef beklemiyor. Bir çoğu daha düşük ücretlerle istihdam ediliyor olacaklar. Hatta şöyle bir öngörüm de var işletmeler çalışanlarının çalışma saatlerini de daha uzun tutup daha fazla iş yükünü de arttıracaklardır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Turizm çalışanlarını diğer sektör çalışanların farklı görüp özel koşulları da göz önünde tutup meslektaşlarımıza yönelik bir tedbir almasını temenni ediyor ve talep ediyorum.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER