> Haberler > Favori Mekanlar

Feliz día de tacos!

Favori Lezzetler Logo

Meksika mutfağının olmazsa olmazı Tortilla ekmeği, adını İspanyolca “yuvarlak pasta” anlamına gelen “torta” kelimesinden alıyor. Buğday ya da mısır unuyla pişirilen tortilla, aynı zamanda Taco isimli fenomen bir yemeğin de ana malzemesini oluşturuyor.

Meksika deyince ilk akla gelen yiyeceklerin başında gelen Taco, çeşitli soslar ve baharatlar eşliğinde tercihe göre etli, tavuklu, karidesli, kokoreçli veya sebzeli olarak hazırlanıyor. Tüm dünyada beğeniyle tüketilen bu Meksikalı lezzet için her yıl 4 Ekim tarihi, Taco Günü olarak kutlanıyor. Bu günü, hayal edebileceğiniz en kolay, en eğlenceli ve kesinlikle en lezzetli kutlamalardan birisine dönüştürmek isterseniz, Ranchero’ya gelerek, mekanın orjinal tariflerle hazırlanan enfes tacolarından dilediğinizi seçebilirsiniz.


Ranchero’nun taco konusundaki favori lezzeti ise günlük ve taze tortilla kabukları içerisinde, özel taco baharatı ile hazırlanan kırmızı et, kıyma veya tavuk etinin, yeşillik, rajas, eritme peynir, salsa festivo, cheddar peynir ve krema ile birlikte servis edildiği “Tacos Fuertes". Ayrıca menüde Street Tacos, Tacos de Rey, Tacos de Tripa, Cajun Chicken Taco ve Tacos Con Rajas gibi farklı seçeneklerin yanı sıra veganlara özel bir tarif Vegan Taco ve tercihi salatadan yana olanlara özel Taco Salad yer alıyor. Mekanın küçük misafirleri için de çocuk menüsünde Taquitos isimli taco yemeği bulunuyor.


Meksika mutfağının en renkli ve lezzetli yiyeceklerinden birisi olan tacoları henüz denemediyseniz ya da canınız bir taco çektiyse, bahaneniz hazır.





İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER