> Haberler > Gezi&Seyahat

Yalova'da Gastronomi günü düzenlendi

Favori Lezzetler Logo

Tarıma elverişli topraklarında yetiştirdiği ürünleriyle günümüze kadar uzanan zengin mutfak kültürünü günümüze taşıyan Yalova, turizminin yanısıra zengin mutfak kültürünün tanıtımında da çalışmalar yapıyor. Ülkemizin mutfak kültürünün tanıtımında önemli rol oynayan Gastronomi Turizm Derneği (GTD) ile işbirliğine gitti.

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), 7 Kasım 2023 tarihinde GTD üyeleri, turizm sektör temsilcileri ve basın mensupları ile Yalova’yı ziyaret etti. Gastronomik Marka Kent olma yolunca çalışmalarını hızlandıran Yalova ziyaretine favori lezzetler olarak bizde katıldık.

Coffe Chef‘te yöresel ürünlerle hazırlanmış kahvaltı ikramından sonra 2500’den fazla kuşun yaşadığı Yalova Hersek Lagünü kuş gözlem noktası ve binlerce tohumun yetiştirildiği Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi gezildi. Ürünler hakkında bilgilendirmenin yapıldığı geziye Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral da eşlik etti.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova’nın kendine has coğrafi işaretli ürünlerinin olduğunu ve bu ürünlerin Türkiye pazarında hak ettiği yere gelmesi için hep beraber çalışılması gerektiğini belirtti. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, birçok noktada çeşitli alanlar oluşturulduğundan bahsederek önümüzdeki yıllarda giderek artan talep ile yatırımların hızlanacağını belirtti.

Gezi sırasında Atatürk'ün Yalova'da kendisi için özel yapılan evi olan Yürüyen Köşk ziyaret edildi. Yöresel ürünlerle hazırlanan zengin menüsü için Limak Yalova Thermal Boutique Hotel’de mükemmel bir öğle yemeği yendi, daha sonra Sanayi ve Ticaret Odası ile sektör için geliştirilen proje ve Yalova Gastronomi Günü Sempozyumu gerçekleştirildi

Sempozyumda konuşan GTD Yön. Kur. Başkanı Gürkan Boztepe, bu yıl ilk defa yapılan Sanayi ve Ticaret Odası Sempozyumu toplantısı ile Gastronomi Sektörü’ne yeni bir soluk kazandırmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

Yalova Valiliğince gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Plantur Başkanı Hüseyin Kurtoğulları, Türkiye’nin gastronomi alanında turizm gelirinin artması için Valiliklerin, Ticaret ve Sanayi Odaları’nın yurt içi ve yurt dışı kurumlarla yapılan işbirliklerinin önemine dikkat çekerek “Önümüzdeki yıllarda Gastronomi Turizmi Sektörü’nün dünya ekonomisindeki yerinin çok daha artacağını öngörüyoruz. Paydaşlar arasında sinerjinin yakalanması açısından bilgilendirme toplantılarının çok etkili ve önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Gastronomi Turizminin geleceği şekilleniyor

GTD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe, sektördeki birlik duygusunun çok önemli olduğunun altını çizerek, toplantılarda doğru bilgilendirme ile üretici ve tüketiciyi bir dünyaya açmayı hedeflediklerini ifade etti. Boztepe “Bu tür bilgilendirme toplantıları, geleceğimizi şekillendirecek çok önemli bir adımdır. Bizler, önüne çıkan her engele rağmen yılmadan güçlenen ve her zaman birbirine tutunan sektör paydaşlarıyız. Rekabet gücümüz ve dünyaya hızla uyum sağlayan bakış açımız ve vizyonumuz sayesinde sınırları aşacağımıza inanıyoruz. Gastronomi Turizm sektörüne işbirliklerinin ve ortaklıkların kurulmasını cesaretlendirirken, yeni destinasyonlar ile kültürel deneyimler hakkında fikir alışverişleri yapacağız” dedi.

Boztepe, Türkiye dünyanın birçok noktasından gelen üreticilerin bir araya geldiği toplantıda katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederken, Yalova Valisi Hülya Kaya‘da toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, GTD önderliğindeki toplantının sektöre yeni bir sinerji getirmesini beklediklerini belirtti.


 



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER