> Haberler > Röportaj

Gastronomi ve Turizm sektörü Hijyen sorununu nasıl çözecek?

Favori Lezzetler Logo

Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe Favorilezzetler TV’nin canlı yayın konuğu oluyor. Sektörde merak edilen soruları cevaplayacak olan Boztepe, uyum süreci ile ilgili de Hijyen konusunda önemli açıklamalar yapacak.

Gastronomi ve Turizm Sektöründe faaliyet gösteren, markalarımızla, sektör temsilcilerimiz ile sektörün içinde bulunduğu sorunları paylaşmak bilgi alışverişi yapmak, Covid 19 sonrasında sektörü nelerin beklediğini daha iyi anlayabilmek adına Favori Medya Gurubu olarak aynı anda favorilezzetler YouTube kanalından, Favorilezzetler Facebook sayfasından ve Gastronomi ve Turizm Sektörünün nabzını tutan Web Sitemiz üzerinden “Gastro Sohbetler” adlı canlı yayınlarla sizlerle oluyoruz.

Konuklarımız arasında Gastronomi Turizm Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe 04 Haziran Perşembe günü saat 21:00’de canlı yayın konuğumuz olarak sektördeki son gelişmeleri değerlendirecek.

Restoranlar Covid 19 sonrası ne yapacak!

Tedarik zincirlerinin aksaması, gıda stoklarının tehlikeye girmesi, virüsün ortaya çıkardığı hijyen sorunları ile restoranlara duyulan güvenin azalması ve tüketici eğilimlerinin bu yönde hızla değişmesi yiyecek&içecek markalarının ayakta kalmalarını zorlaştırıyor.

Covid 19 sonrası döneme dair medyada dolaşan birçok görüş var.

Her şey normale dönse bile insanların yerleşik alışkanlıklarına geri dönmek isteyecekleri öngörülse dahi hijyen standartlarının ve farkındalığının değişmesi ile ev dışı gıda tüketiminde güven tazelemeye ihtiyaç olacağı kesin gözüyle bakılıyor.

Güven sorunu nasıl aşılacak?

Hijyen farkındalığıyla birlikte sosyal mesafenin de hayatımıza girmesiyle, özellikle son dönemde artan sıra masa restoranların, sıkışık kafelerin ve kalabalık loungeların misafir çekmek için çaba sarf etmesi gerekecektir. İşte tam da bu yüzden yiyecek&içecek sektörünün bu günlerde bu konuya eğilmesi, tanıtım ve yatırım yapması şart. Bu yüzden yeni açılacak işletmeler dahil tüm işletmelerin hijyen konusunda ciddi adımlar atmaları ve misafirlerine hijyen sözü vermeleri gerekiyor.

Hijyen ortamı nasıl sağlanacak!

Bununla birlikte, Covid 19 süreci boyunca kepenk indiren restoranların süreç sonrası tüketici zihnindeki algılarını tazelemekte yine markalara düşüyor.

Her şeyi hızlı tüketen bir toplum olduğumuz için tüketici zihninde kolay kolay yer edinemiyoruz. Çok meşhur işletmelerin bile bu süreçte tüketici zihnindeki öncelik listesindeki sıralarını kaybetme endişesi yaşıyor. İşte bu yüzden yeme-içme markalarımız reklam, tanıtım ve pazarlama planlamalarıyla ‘gündemde kalma’ zorunluluk haline gelmiştir.

Favori Medya Grubu ise lezzete yön veren markalarıyla, hafızalarda iz bırakan lezzetleriyle süreç öncesi olduğu gibi bu süreç sonrası da gerek sosyal medya hesaplarıyla ve gerekse gazete, web sitesiyle markalarımızın yanında olmaya devam edecektir.

Yeni dönemde restoranların alması gereken önlemler neler?

Bir insanın en temel ihtiyacı olan yemek yeme eylemi üzerine kurulu olan Gastronomi; iyi yemek düşkünlerinin takipte olduğu, yemek bilimi ve sanatı anlamına geliyor. Her sene değişiklik gösteren gastronominin favorileri, meraklıları tarafından sıkı takip altında. Başta Türk mutfağı olmak üzere dünyanın birçok mutfaklarına büyük ilgi duyulmakta. Bu mutfakların içinde bir de eşsiz lezzetleri sunan yetenekli şefler var. Bu şefler tarafından hazırlanan nefis yemek tarifleri, gastronomi tutkunlarına harika deneyimler yaşatıyor.

Türkiye’de ise Yöresel Lezzetlerin, Ege ve Doğu Anadolu mutfaklarının katkısı ile balıktan mezeye, kebaptan zeytinyağlılara kadar Türk mutfağı oldukça geniş bir yemek yelpazesine sahip.

Bu konuda İstanbul mekanları öncü olarak diğer şehirlere rehberlik etmekte. İstanbul’un en favori mekanları oldukça merak uyandırıyor.

İzmir, Hatay, Gaziantep, Bursa ve Konya, Ankara gibi şehirler ise Türkiye’nin en favori lezzet durakları arasında yer alıyor. Gurmeler tarafından vazgeçilemeyen bu şehirlerde sokak lezzetleri ve yöresel lezzetler Favori Medya Grubu Yayınlarıyla ön plana çıkıyor.

Günümüzde en iyi restoranlarda yemeğin tadı kadar sunum, servis ve iç mekan tasarımı da vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Favori Medya Grubu ise lezzete yön veren markalarıyla restoran ve otellerimizi prestijli markalar ve unutulmayan lezzetler arasına çıkartıyor.





İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Birgül

0 Yorum

2020-06-07 21:23:36

Yeni dönemi heyecanla bekleyenlerdenim. Yeni fikirlerle öncü olacağınıza eminim.



Yorumlar (1)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER