> Haberler > Favori Mekanlar

Geçmişten Günümüze Lezzet Elçisi Sait Helvacı…

Favori Lezzetler Logo

Sait Helvacı, Osmanlı Saray Baş Aşçılığı ile en üst payeye ulaşan ve 5 kuşaktan beri devam eden mutfak sanatını, İstanbul’un önemli lokasyonlarında 7 şubesiyle lezzet severlerle buluşturuyor.

Sait Helvacı, büyük dedesi İmam Sait’in Sultan II. Mahmud’un Beylerbeyi Sarayı’nda baş aşçı (Çaşnigirbaşı) olması ve sultan tarafından ‘Helvacı’ unvanı almasından bu yana, 5 kuşaktır devam eden mutfak hikayesini ‘Sait Helvacı’ markası altında günümüze taşıdı. Pendik’teki restoranında Anadolu mutfağı, et, kebap, taş fırından lezzetler, enfes saray tatlıları ve zengin kahvaltıyı lezzetseverlerin beğenisine sunuyor.







Öncelikli amacının müşteri memnuniyetini, ürün ve hizmet kalitesini her zaman zirvede tutmak olduğunu söyleyen Urfalı Sait Helvacı, sundukları ürünleri “Osmanlı ve Türk kültürünün lezzetleri deneyim üstünlüğü ve eşsiz tadı ile ruhunuzu besleyecek” sözleriyle anlatıyor.

6 dünya birinciliği

Sadece restoranındaki lezzetleri müşterileriyle buluşturmayan Urfalı ünlü iş insanı Sait Helvacı, ‘Uluslararası Gastronomi’ alanında da ülkemiz adına önemli başarılara imza attı. Uluslararası yemek yarışmalarında 6 kere ‘dünya birinciliği’ elde eden Sait Helvacı, jüri koltuklarında da oturdu. Uluslararası yemek yarışmalarının Oscar’ı olarak kabul edilen ‘Boocus’dor’un 12 jüri üyeliğinden birini gerçekleştirdi. Romanya’da gerçekleşen yemek yarışmasında Onursal Jüri Başkanı olarak görev yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2016 Ekim’de yurt dışında ülkemizi temsilen ‘Gastronomi Elçisi’ unvanını aldı. Önümüzdeki günlerde A plus butik baklava satış mağazaları, butik kebap satış noktaları projeleri ile karşımıza çıkacak olan Sait Helvacı, şu anda lokasyon çalışmaları yapmakta olup İstanbul’un en Elit en güzel yerlerinde sürprizlerle lezzetseverlerle buluşacak.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER