> Haberler > Tanıtım

İlklerin Markası UNO’dan, Çevreci Hareket

Favori Lezzetler Logo

Türkiye’nin ilk ve lider paketli ekmek markası UNO, Akıllı Ambalaj teknolojisi ile sektöre bir yenilik daha kazandırdı. Tamamıyla doğa dostu olan yeni UNO ambalajları, oxo-biyo-çözünür özelliği sayesinde doğada hiçbir kalıntı bırakmadan, 24 ay içerisinde tamamen çözülerek yok olabiliyor. Her zaman iyi beslenme için çalışan UNO, doğaya karşı sorumluluğunu artırarak yerine getiriyor.

Kurulduğu günden bu yana ekmek sektöründe ilkleri hayata geçiren UNO, yepyeni bir teknolojiyi daha sektöre kazandırıyor. Besin değeri yüksek, tam tane tahıllı ekmekleri el değmeden tüketicisi ile buluşturan UNO, ambalajlarında doğa dostu özelliğini bir üst seviyeye taşıyor. Geri dönüştürülebilir UNO ambalajları, doğaya karışırsa oxo-biyoçözünür özelliği devreye giriyor. Doğaya karıştığı andan itibaren doğada yüzyıllarca kalabilen ve ciddi boyutlarda çevre kirliliğine sebep olan plastiklerin aksine, oxo-biyoçözünür özelliğe sahip UNO ambalajları geride hiçbir kalıntı bırakmadan 24 ay içerisinde tamamen çözünerek yok oluyor. Doğa dostu Akıllı Ambalajlar ile UNO; tüketicileri, atıkları geri dönüşüm kutusuna atmaları konusunda teşvik ediyor.

Peki Oxo-Biyoçözünür Teknoloji Nasıl Çalışıyor?

UNO Akıllı Ambalaj içeriğindeki d2w teknolojisi sayesinde; hava, su, ısı ve gün ışığı ile temasa girdiği an itibariyle, ambalajın molekül bağları kırılmaya başlarken, bakteri üretimi ile ambalajda sürekli bir çözünme gerçekleşiyor. 24 aylık bir süre aralığında çürüyüp parçalara ayrılan Akıllı Ambalaj, karbondioksit, su ve biyokütle haline dönüşerek, geride hiçbir zararlı kalıntı bırakmadan doğada kayboluyor. d2w teknolojisi, UNO’nun Akıllı Ambalaj’ının normal bir plastiğe göre çok daha hızlı bir şekilde çözünmesine yardımcı oluyor.

Çevreye saygılı yeni uygulamaları nedeniyle heyecanlı olduklarını vurgulayan UNO CEO Vekili Evin Pehlivanlı, “Ekmek sektörünün öncü markası olarak, kurulduğumuz günden bu yana Ar-Ge çalışmalarımız ile sektörde ilklere imza atmayı devam ettik. Sunduğumuz ürünlerin iyi beslenmeyi desteklemesi yaklaşımından hiçbir zaman ödün vermedik. Sadece iyi beslenme ile sınırlı kalmadık, daha yaşanılabilir dünya için çalışmalarımızı sürdürdük” dedi. Günümüzde normal plastiklerin doğada 400 ila 1000 yıl arasında kaybolduğuna vurgu yapan Pehlivanlı, “Okyanuslarda 100 milyon ton plastik olduğu tahmin ediliyor. Pasifik Okyanusu’nun ortasında Yedinci Kıta olarak anılan devasa bir atık yığını mevcut. 3,4 milyon kilometrekare büyüklüğe sahip adanın yüz ölçümü Türkiye’nin 4 katından fazla. Plastikler doğada yaşamı tehdit etmeyi sürdürürken sektörün standartlarını yükseltme hedefi ile çıktığımız bu yolda bugün, çevremiz adına bir yeniliği daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. UNO olarak, doğayı korumak için sorumluluğumuzu yerine getiriyor, en az iyi beslenmeyi önemsediğimiz kadar içinde yaşadığımız dünyayı da önemsediğimizin somut bir adımını daha atıyoruz. Bugüne kadar %100 geri dönüştürülebilir olan çevreci ambalajlar kullanıyorduk. Bugün, ambalajların çevreci özelliğini bir adım ileriye taşıyarak artık oxo-biyo-çözünür içerikli d2w teknolojisini ambalajlarımızda uygulamaya başladık. Bu yenilikle beraber UNO ambalajı, geri dönüşüme giremez ve kazara doğaya karışırsa bu teknoloji sayesinde doğada zararlı hiçbir kalıntı bırakmadan, 24 ay içerisinde tamamen çözünerek yok olacak. UNO olarak doğanın korunmasına verdiğimiz desteği yüzde 100 bio çözünür Akıllı Ambalaj teknolojimiz sayesinde artırmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca bu adımımızla hem doğaya karşı sorumluluğumuzu tüketicilerimizle paylaştığımıza hem de ürünlerimizin ambalajlarının geri dönüşüm kutusuna atılmasını teşvik ettiğimize inanıyorum,” sözleriyle UNO’nun sektör standartlarını yükseltmeye devam ettiğini vurguluyor.

Tamtane tahıllı ve şeker ilavesiz ürün çeşitleriyle besin değeri açısından zengin ekmek tüketiminin bilincini toplumumuza yaymayı hedefleyen UNO, gelişen ürün portföyünün yanı sıra çevreci uygulamalarıyla da doğayı koruyan çalışmalar yürütmeyi sürdürüyor.

d2w Nedir?

Dünyada 100’den fazla ülkede kullanılan, d2w ,Plastiğin üretim aşamasında ilave edilen D2W malzemesi, oksijen ile etkileşime girdiği andan itibaren plastiğin moleküler yapısını değiştirerek, onu plastik olmaktan çıkarır. Bu süreç sonunda moleküler yapısı tamamen değişmiş olan plastik, doğada sanki bir yaprak gibi bio-çözünüme girer.

Uluslararası laboratuvarlarda test edilerek Uluslararası Amerikan Test ve Materyalleri Topluluğu (ASTM) standartlarına uygunluğu onaylanan d2w teknolojisini uzun Ar-Ge çalışmaları sonrasında 2020 yılı itibariyle kullanmaya başlayan UNO, topluma ve doğaya karşı sorumluluğunu yerine getirme bilinciyle yeni çalışmalarına devam ediyor.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER