> Haberler > Etkinlik

International İstanbul Culinary Cup 2020 Başlıyor!

Favori Lezzetler Logo

Türkiye’nin köklü derneklerinden olan Aşçılar Derneği’nin dokuzuncu kez düzenleyeceği International İstanbul Culinary Cup, her yıl olduğu gibi 2020’de de, binlerce Executive Chef ile ulusal ve uluslararası pek çok tedarikçi firmayı bir araya getirecek.

Türkiye’nin köklü derneklerinden olan Aşçılar Derneği’nin dokuzuncu kez düzenleyeceği International İstanbul Culinary Cup, her yıl olduğu gibi 2020’de de, binlerce Executive Chef ile ulusal ve uluslararası pek çok tedarikçi firmayı bir araya getirecek. Aşçılar Derneği’nin 29 Şubat – 1 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği International Istanbul Culinary Cup’ta, Aşçılar Derneği’nin 23. Yıl etkinliği kutlamasının yanı sıra aşçı adayları ve profesyonel şeflere yönelik olan İstanbul Culinary Cup yarışması 5. kez gerçekleştirecek.

Tema Mutfağı: Mutfak Mirası Alanya

Geçtiğimiz yıllarda mutfak teması olarak Kahramanmaraş, Alanya ve Gaziantep’in yöresel mutfak ve yemek kültürlerini İstanbul’a taşıyan etkinlik, 2019’da Türkiye’nin ve İstanbul’un sokak lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sundu.

İstanbul Culinary Cup 2020’de ise, uluslararası bir ağ olan ve Türkiye’deki öncülüğünü Alanya Belediyesi’nin sürdürdüğü “Mutfak Mirası Alanya- Culinary Heritage Alanya” temasını işleyerek, Türkiye’nin mutfak kültürlerine destek vermeye devam edecek.

Temel amacı, Culinary Heritage Europe sistemine katılan şehirlerin mutfak kültürlerini ve yöresel gıda ürünlerini, yerel işletmeler ve üreticiler vasıtasıyla etkin ve doğru tanıtmak olan bu bölgesel gastronomi ağı kapsamında, 13 farklı ülkeden, 46 şehir yer alıyor. Turizmde sürdürülebilirlik bağlamında gastronomi unsurlarını kullanmayı hedefleyen ve başaran Alanya adına, bu ağın lisans sahibi olan Alanya Belediyesi, İstanbul Culinary Cup’da mutfak teması olarak bizlerle birlikte olacak.

İstanbul Culinary Cup 2020 Tema Mutfağı’nda Alanya Belediyesi lisans çatısı altında Mutfak Mirası Alanya üye işletmelerinin  bölgesel mutfak mirası ürünlerini sergilemekten büyük bir mutluluk duyacağız.


 Yarışmalarda heyecan dorukta!

İstanbul Culinary Cup 2019; Kıbrıs, Türkiye’nin birçok ili ve İstanbul’dan pek çok gastronomi bölümü öğrencisini ağırladı. Zonguldak’tan Didim’e, Ankara’dan Kırklareli’ne, Alanya’dan İstanbul’a ve Kıbrıs’a onlarca aşçı adayı öğrencilerimiz ve profesyonel şefler farklı kategorilerdeki yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalyalar kazandı. Türkiye’nin öne çıkan gastronomi kültürü yarışmalarından biri olmayı başaran İstanbul Culinary Cup, 2020’de de ülkemizin 7 bölgesinde profesyonel aşçılar ve aşçı adaylarını, aşçı derneklerinin yönetim kurulları ve üyelerini, meslek liselerini ve üniversitelerin gastronomi bölümünde okuyan öğrenci ve eğitmenlerini, gurmeleri, akademisyenleri, mutfak yazarlarını, meslek eğitimcilerini, blogerları, sosyal medya yazarları ve basın mensupları olmak üzere 20 bini aşkın kişiyi ağırlayacak. Aşçılar Derneği’nin sektöre kazandırdığı ilklerden biri olan ve profesyonel aşçılar ile sektörümüzün önde gelen üretici firmalarını buluşturan International Istanbul Culinary Cup; yemek ve mutfak kültürleri ve Türkiye’nin gurme turizmine katkı sağlamak amacıyla çıtasını her yıl yükselterek içeriğine yenilikler katmaya devam edecek.




İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER