> Haberler > Tanıtım

Mekanlar Açılıyor Ama Ya GT Hijyen Belgesi Yoksa?

Favori Lezzetler Logo

Hepimizin bildiği üzere haziran itibari ile turizm ve yeme-içme işletmeleri gerekli önlemleri alarak açılıyor olacak. 27 Mayıs 2020 itibari ile çoğu nokta açılmış olsada haziran başı itibari ile turizm hareketi başlar.

Hepimizin bildiği üzere haziran itibari ile turizm ve yeme-içme işletmeleri gerekli önlemleri alarak açılıyor olacak. 27 Mayıs 2020 itibari ile çoğu nokta açılmış olsada haziran başı itibari ile turizm hareketi başlar. Burada yerli yabancı turist ve kafe-restoranların dolması için bir dizi önlemler alındı. Özellikle otellerin uygulaması gereken önlemler kapsamı çok detaylı. Tc. Kültür Turizm Bakanı ve ekibi bu konuda iyi bir çalışma yaparak 'SERTİFİKASYON' kriterleri belirledi. Hatta bu kriterleri sektör olarak bizler belirledik. Bakanlıkta Bilim Kurulu onayına sundu.


Yeme-İçme Alanları İçin;

1) Masalar arası en az 1,5 metre, sandalyeler arasında ise 60 cm mesafe bırakılmış mı?
2)Yeme&içme alanlarında servis ekipmanları servis öncesi ve sonrası düzenli olarak temizleniyor mu?
3)Ortak kullanımda olan çay/kahve makinası, sebil, içecek makinası ve benzeri cihazlar kaldırılmış veya misafirlere bir görevli aracılığıyla bu cihazlardan içecek verilmesine dair düzenlemeler gerçekleştirilmiş mi?
4)Yemek Masaları ve mobilyalarının, masa üstü ekipmanlarının (tek kullanımlık olanlar hariç) alkol bazlı ürünler ile temizlikleri her müşterinin kullanımı sonrasında gerçekleştiriliyor mu?
5)Masa üzerinde tek kullanımlık tuzluk, biberlik, peçetelik bulunuyor mu?
6) “Açık Büfe” uygulamasının sürdürülmesi durumunda, büfede bulunan yiyeceklerin misafirler tarafından alınmaması ve yiyeceklerle temas kurmalarına yönelik bir cam siperlik bulunuyor mu? Önlemler dahilinde bir görevli tarafından istenen yiyeceklerin misafire verilmesi sağlanıyor mu?
7)Misafirlerin ve personelin ulaşabileceği alanlarda alkol bazlı el antiseptiği/dezenfektanı vb. malzemelerin varlığı mevcut mu?


Havuz Alanları İçin;

1)Havuz suyundaki klor seviyesinin açık havuzlarda 1-3 ppm, kapalı havuzlarda 1 ile 1,5 ppm arasında tutuluyor mu? Periyodik olarak kayıt altına alınıyor mu?
2)Periyodik olarak ölçümlenen klor seviyeleri kayıt altına alınıyor ve doğrulanıyor mu?
3)Klor seviyesine dair kayıtların doğrulanmasına istinaden kabul edilen aralıklar haricinde bir tespit mevcut ise alınacak aksiyonlar gerçekleştiriliyor mı?
4)Havuz ve plaj çevresinde tuvaletler, duş̧ ve soyunma kabinleri için öngörülen temizlik ve dezenfeksiyon faaliyetleri kayıt altına alınıyor mu?
5)Havuz ve plaj çevresinde gerçekleştirilen temizlik kayıtlarının doğrulanmasına istinaden gerekli hallerde ilave aksiyonlar gerçekleştiriliyor mu?

Oteller İçin;

1) Otel bünyesinde, bulaşma önlemleri, hijyen standartlarının adaptasyonu ve doğrulamalarını gerçekleştirmek üzere yetkilendirilmiş bir personel mevcut mu?
2) Otel bünyesindeki tüm departman ve birimler için süreçlerini etkiler hijyen uygulamalarını kapsar prosedürlere ilişkin protokoller hazırlanmış mı?
3) Tüm prosedür ve protokolleri destekler şekilde, periyodik izleme formları ve kontrol listeleri hazırlanmış mı?
4) Oluşturulan kayıt sistematiği işletmede etkin şekilde kullanılıyor mu? Kayıtlar belirli periyodlarda doğrulamaya tabi tutuluyor mu?
5) Gerçekleştirilen doğrulamalarına istinaden gerekli hallerde aksiyon alınması sağlanıyor mu?
6) Sosyal mesafe planı hazırlanmış mı?
7) Tesisteki tüm ünitelerinin girişinde olası yığılmalar dikkate alınarak yerlerin işaretlenmesiyle sosyal mesafeyi belirten düzenlemeler yapılmış mı?
8) Sosyal mesafe kuralları uygulama şartlarında aynı odada kalan (Aile vb.) kişiler grup olarak dikkate alınıyor mu?
9) İşletme bünyesinde Sağlık Bakanlığı onaylı alkol bazlı el antiseptiği veya
dezenfektanı mevcut mu?
10) Ortak kullanım alanlarında alkol bazlı el antiseptiği veya dezenfektanı bulunuyor mu?
11) İşletme bünyesinde görev alan çalışanlara işletmede uygulanacak plan ve protokoller konusunda periyodik temel eğitimler planlanıyor mu?
12) İşletme bünyesinde görev alan çalışanlara işletmede öngörülen plana istinaden eğitimler gerçekleştiriliyor mu?
13) Otelin departman yöneticileri toplantılarının telekonferans ve çalışanlara yönelik eğitim programlarının uzaktan eğitim (e-eğitim) metoduyla yapılabilmesi için gerekli düzenlemeler oluşturulmuş mu?
14) Hijyenik malzeme ve koruyucu ekipmanların kullanımı ile ilgili eğitimler veriliyor mu?
15) Covid-19 ve hijyen uygulamalarına ilişkin personel alanları ve genel alanlarda yazdırılabilir duvar şemaları hazırlanarak asılmış mı?
16) Hazırlanan duvar şemalarının en az 3 dilde çevirisi yapılmış mı?


Bu ve bunun gibi kriterleri yerine getiren tesisler ''GT Hijyen BELGESİ'' alacak. Bunlar web sayfalarından lanse edilecek. Bu konu öncesinde zaten restoran derecelendirme için yaklaşık 2 yıldan beri çalışma içinde olduğumuzu ve Türkiye Kalite Derneği ve Diversey firması ile yaptığımız mutabakat yayınlanmıştı. Şimdi ise GT Hijyen Belgesi olarak derneğimiz tarafından hazırlanmış ve işletmelere sunulmaya başlanacak.

Bu konuda emeği geçen başta Gastroakademi Başkanı Dr.Mesut İnan, Türsab Gastronomi İhtisas Komitesi Başkanı Ömer Kartın’a teşekkürü bir borç bilirim.

Önümüzdeki dönemde özellikle Bodrum, Çeşme ve Antalya hattında bu belgeleri gerek işletme kapılarında gerekse personelin kartı olarak barcodlu olarak uluslararası geçerli şekilde göreceksiniz. Detaylı listeleri de web sayfalarımızdan ve sosyal medyalarımızdan yayınlıyor olacağız. Bu örnek çalışma için sadece Türkiye değil farklı ülkelerden de talepler gelmeye başladı. Mesela Özbekistan-Kazakistan-Azerbeycan-KKTC …

Bu konuda TC. Kültür Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’a teşekkür ederiz. Ülkemizi satabileceğimiz güvenli bir argüman düşünüp uygulamaya alması ve tüm sivil toplum örgütlerinin fikirlerini alması bence çok kıymetli.


Gürkan Boztepe GTD Başkanı



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER