> Haberler > Vitrin

Mopa Exclusive’nin yeni rotası: Tanzanya

Favori Lezzetler Logo

“Yeni Nesil İş Dünyası Sivil Toplum Kuruluşu“ sloganı ile hareket eden Ekonomi Ticaret Derneği‘nin 10 üyesi kendi öz sermayeleri ile birleşerek Tanzanya’da 500m² den büyük bir alanda çok katlı bir satış mağazası açıyor.

Ekonomi Ticaret Derneği Başkan Vekili ve Mopa Exclusive Genel Müdürü Nurettin Varol öncülüğünde 2019 yılında Tanzanya Ticaret Heyeti ile başlayan serüven, tamamı Türk girişimciler ve Türk üreticilerden oluşan iş insanlarının bir araya gelmesi ve ağustos ayının ortaları için planlanan mağaza açılışı ile devam ediyor.


Ekonomi Ticaret Derneği’nin, 2019 yılı Temmuz ayında Tanzanya Ticaret Bakanı ve Tanzanya Ticaret Tarım ve Sanayi Odası Başkanına yaptıkları ziyaret sonrasında aldıkları kararla, küçük bir ofiste saha araştırması ve sektör belirlenmesi konusunda çalışmalar yapılmış, akabinde de 2020 Şubat ayında yatırım yapma kararı verilmiş. Ağırlıklı olarak ‘yapı dekorasyon’ ve ‘makine’ sektörlerinde iştigal eden şirket ortaklarının en büyük hedefi Türkiye’de üretilen ürünleri ‘Made in Türkiye’ damgasıyla Tanzanya’ya ve komşusu ülkelere pazarlamak, ihracat vasıtasıyla gelir elde ederken, ülke ekonomisine de katkı sağlamak.

Mopa Exclusive Genel Müdürü Nurettin Varol; Türk şirketlerinin çeşitli inşaat projelerinin de hayata geçirildiği Tanzanya’da Türkiye’ye ve Türk insanına ciddi bir sevgi duyulduğunu, Türk dizilerinin en yüksek reytingi aldığı ülkede, Türk mallarına ilginin de her geçen gün arttığını belirtiyor.


Tamamı Türk üretimi ve %100 Türk sermayesi ile hayata geçecek olan satış mağazası içerisinde MOPA EXCLUSIVE öncülüğünde mutfak dolapları, Armadi Art banyo dolapları, Franke Ankastre ürünler, Elica davlumbazlar, Yakadoor çelik kapılar, Bestdoor ahşap kapılar, Panelduş küvet ve kabinler, Peli parke ve Pelitable ürünleri bulunacak. Varol, “Afrika kıtasının ilk mağazası olarak 5 milyon TL üzerinde bir yatırımın ardından, ilerleyen süreçte yine Afrika kıtasında 5 ülke ile alakalı çalışmaların devam ettiğini, geleceğe dönük olarak 10 yıl içinde en az 5 mağaza açmayı planladıklarını söylüyor. Ayrıca, Türkiye’nin en önemli hidrofor, fan, tarım makinaları, jeneratör, mobilya, ev tekstili ve perde üreticilerinin ürünleri başta olmak üzere büyük bir ürün gamına sahip olunacağını söyleyen Varol; “toptan ve proje temelli satışı hedefleyen oluşumun adı Compass (Pusula) olarak belirlendi ve Afrika kıtasının ilk mağazası olarak 5 milyon TL üzerinde bir yatırımın ardından, ilerleyen süreçte yine Afrika kıtasında 5 ülke ile alakalı çalışmalar devam ediyor, geleceğe dönük olarak 10 yıl içinde az 5 mağaza açmayı planlıyoruz” diye konuştu. Bir süredir yurt dışı çalışmalarına ağırlık veren MOPA Exclusive, proje bazında İsviçre, Bulgaristan, İsveç, Libya, KKTC ve Nijerya’ya ihracat yaparken, Pakistan’da mağaza açılışını gerçekleştirmiş ve Fransa’nın Mulhouse şehri, Nijerya ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington şehrinde de mağaza hazırlıklarını sürdürüyor.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER