> Haberler > Favori Mekanlar

Şeref Büryan yeni yerinde!

Favori Lezzetler Logo

Büryanı yemek için illa Siirt’e mi gitmek gerek. Hayır tabiki... İstanbul Fatih’te en az Siirt’te bulabileceğiniz kadar lezzetli büryan yiyebileceğiniz bir mekan var  “Şeref Büryan”.

Büryanı yemek için illa Siirt’e mi gitmek gerek. Hayır tabiki... İstanbul Fatih’te en az Siirt’te bulabileceğiniz kadar lezzetli büryan yiyebileceğiniz bir mekan var  “Şeref Büryan”. Mimari yapısıyla dikkat çeken yeni şubesinde misafirlerini ağırlayan mekanın lezzetini bilmeyen yok. 1892 yılından bu yana misafirlerine büryan sunmaya gönlünü vermiş bir aile işletmesi olan Şeref Büryan’dan bahsediyoruz. Rahmetli Hasan Ergüzel tarafından kurulan Şeref Büryan Kebap Salonu’nun Siirt’te farklı isim ile 2 şubesi var.


İstanbul Kadınlar Pazarı’ndaki yenilenen merkez şubenin başında ise 3. kuşak olarak Hacı Şeref Avcı ve 4. kuşak olarak Levent Avcı, Beşir Avcı ile işletiyor.

Gelelim menüye…


Menünün en can alıcı lezzeti tabii ki büryan kebabı. Yerin 3 metre altındaki tandırda susuz olarak pişiyor ve pişirme sırasında kuyunun kapağı kapatılıyor, el değmeden pişen büryanlar misafirlere sunuluyor. Kebap, salata ve tatlı çeşitlerinin de yer aldığı menünün diğer harikaları ise içli köfte, perde pilavı ve mumbar dolması. Boğaz manzaralı terası ile eşsiz tarih kokusunun bir arada bulunduğu mekanda Siirt’in yöresel kış çorbalarıyla yemeğe başlayabilirsiniz. Kitel (Siirt yöresine ait içli köfte), perde pilavı ya da bumbar dolması ile devam edebilirsiniz.  Patlıcan kebabından zırh kıyma kebabına kadar farklı kebapları da deneyebilirsiniz. Yemek üzerine ise mevsiminde kabak tatlısı veya çıtır çıtır bir baklava ile noktayı koyabilirsiniz.


Uğramadan geçmeyin!

Bu nedenle Fatih’e yolunuz düşerse tarihi surların arasında ki Şeref Büryan’a mutlaka uğrayın ve kendinizi Siirt lezzetlerine bırakın.




İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER