> Haberler > Tanıtım

Sofraların yeni lezzeti Akpınar Tava Peyniri

Favori Lezzetler Logo

Akpınar tarafından uzun Ar-Ge süreci sonrasında bulduğu Tava peyiri, her yaştaki tüketici grubu tarafından beğenilerek tüketilebilecek bir peynir olarak dikkat çekiyor.

Ezine Koyun Peyniri, Ezine Keçi Peyniri, Ezine Klasik İnek Peyniri, Tam Yağlı Taze Beyaz Peynir, Eski Kaşar Peyniri, Labne, Sürülebilir Peynir, Yöresel Peynir çeşitleri ile 60 yıldır sektörde adından söz ettiren Akpınar Süt Ürünleri yeni ürünü Tava Peyniri ile sektöre iddialı girdi.


Akpınar Süt Ürünleri tarafından uzun Ar-Ge süreci sonrasında bulduğu Tava peyiri, her yaştaki tüketici grubu tarafından beğenilerek tüketilebilecek bir peynir olarak dikkat çekiyor. İnek sütünden yapılan Tava peyniri, hafif lezzeti, az tuzlu oluşu, kolay dilimlenebilirliği ve su salmayan özellikleri ile sofralarda yer alabilecek salamuralı bir peynir olarak tüketicinin beğenisine sunuldu. Tava peyniri kahvaltılarda, salatalarda, sandviçlerde ya da gözleme börek gibi ara sıcaklarında  kullanılan vazgeçilmez bir peynir olarak karşımıza çıkıyor.

Tüketim şekli ve tüketim alışkanlıklarına göre kendi-sini sürekli yenileyen Akpınar Süt Ürünleri, zengin peynir çeşitliliğinin tanıtımına da büyük önem veriyor.

Yaşamımızın vazgeçilmez lezzeti olan peynirin geçmişi insanların hayatına MÖ 4000 yıllarına kadar uzanmakta. Sonraki medeniyetlerde gelişme hızı nedeniyle kullanım alanında genişleme göstermesiyle birlikte bugün çeşitliliğiyle de sofralamızın vazgeçilmezi oldu.

Birçok peynir çeşidi yerel koşullarında etkisiyle tesadüfen bulunmuş olsada, peynir kalitesine etki eden rastlantılar üretim basamaklarında kullanılmış ve böylece her çeşit peynir çeşidi evrimsel bir gelişim göstermiş.

Akpınar Süt Ürünleri olarak 1985 yılında sadece Ezine peyniri imalatı ile başlamış olduğu yolculuğuna, geçen yıllar boyunca farklı peynir çeşitlerini de ekleyerek, özgün lezzetleri farklı seçeneklerle tüketiciye ulaşmıştır. Teknoloji ve mühendislik ile tecrübe ve ustalığı birleştirerek olgunlaştırılmış peynirler kategorisinde olmak üzere imal edilen tüm ürünler tüketiciye gıda güvenliği ve kalite kriterleri sağlayacak şekilde buluşturmak adına çalışmalarını devam etmekte.

Akpınar Süt Ürünleri günlük 300.000 LT süt işleme kapasitesi, 280 personeli ile birlikte sürekli daha iyiyi hedefleyen uluslararası gıda güvenliği standartlarındaki fabrikası ile tüketicilere hakettikleri lezzeti sunmak adına faaliyet göstermektedir. Sektörün önde gelen firmalarından biri olan Akpınar Süt Ürünleri ayrıca ASÜD (Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği), Ezine peynirciler derneği, İstanbul ihracatçılar Birliği, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası gibi sektörel dernek ve kurumlara üyedir.

Haberin tamamını okumak için https://www.favorilezzetler.com/e-dergi/



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER