> Haberler > Etkinlik

Gıda Girişimciliği ile Yenilikçi Geçim Kaynakları (LIFE)

Favori Lezzetler Logo

Gıda Girişimciliği ile Yenilikçi Geçim Kaynakları (LIFE) Proje destekleri ve gıda sektöründe girişimciliği, istihdam yaratılması ve kültürler arası etkileşimi teşvik etmek amacıyla faaliyetini sürdüren LIFE YAŞAM Mutfağı: Türkiye'nin Yeni Gıda Girişimcilerinin Tarifleri ve Hikayeleri adlı kitabını tanıttı. Maslak MSA’da düzenlenen tanıtım toplantısına LIFE üyeleri katıldı.

Gıda Girişimciliği ile Yenilikçi Geçim Kaynakları (LIFE) Proje destekleri ve gıda sektöründe girişimciliği, istihdam yaratılması ve kültürler arası etkileşimi teşvik etmek amacıyla faaliyetini sürdüren LIFE YAŞAM Mutfağı: Türkiye'nin Yeni Gıda Girişimcilerinin Tarifleri ve Hikayeleri adlı kitabını tanıttı. Maslak MSA’da düzenlenen tanıtım toplantısına LIFE üyeleri katıldı.

Yemek Kitabı hakkıda bilgi veren Gastronomi Danışmanı Filiz Hösükoğlu“Bu sadece bir yemek kitabı değil. Bu, hem kültürel katılım yoluyla iş yaratacak hem de tarifleri paylaşma ve yeni beceriler öğrenme sürecinde kapasite geliştirecek bir girişimcilik programının hikayesi” dedi.

Hösükoğlu; ”YAŞAM Mutfağı, uluslararası gıda endüstrisinin önde gelen akıllarından ve Türkiye'deki yükselen yıldızlardan eşsiz bir bilgelik, hikaye ve mutfak hazineleri koleksiyonudur.

Bu kitap, evde topluluk hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri ile topluluğun inşasındaki özel rolü hakkındaki kısa denemeleri bir araya getiriyor. 58 tarif, daha geniş bir LIFE Projesi girişimcisi topluluğunun 24 üyesi ve yedi farklı ülkenin eşsiz mutfak kültürlerini temsil eden bir ortak editör tarafından desteklenmektedir . Bu girişimcilerin yaptığı katkılarla, mutfak kökenlerinin kişisel ve iş seyahatlerini nasıl şekillendirdiğini öğreniyoruz. Yemeğin arkasındaki hikayeleri anlatmaktan gurur duyuyoruz. “Genellikle yeni bir kültüre ilk maruz kaldığımız damaklarımızdır. Türkiye'nin yeni gıda girişimcilerini imza yemeklerinden daha iyi tanımanın yolu nedir? Yemek tariflerini pişirirken, Suriye salatalarından, Yemen'in lezzetli pirinç yemeklerinden, Türkiye'nin tatlılarına ve aradaki birçok duraktan yolculuğun tadını çıkarın. ”

LIFE, Girişimci kuluçka programımız aracılığıyla, LIFE Food Enterprise Center (FEC) Üyeleri Türkiye'de gıda işletmeleri kurar ve sürdürülebilir geçim kaynakları yaratır. Program mültecileri ve ev sahibi toplulukları desteklemektedir.

LIFE Projesi sosyal uyum ve gastrodiplomasi ya da yiyecek yoluyla insandan insana kültür alışverişini vurgulamaktadır. Bu gastrodiplomasi olayları aracılığıyla, LIFE üyeleri yiyeceklerini ve hikayelerini paylaşmak için uluslar arası topluluklarıyla bağlantı kuruyorlar.

Girişimci Kuluçka Uygulaması

Gıda Girişimciliği Yoluyla Geçim Kaynakları (LIFE) Programı, Türkiye'deki mülteci ve ev sahibi topluluk üyelerine gıda endüstrisinde sürdürülebilir geçim kaynakları geliştirmelerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Biri İstanbul'da, diğeri Mersin'de olmak üzere iki gıda işletme merkezi (FEC) ile amac gıda temelli işinizi planlamanıza, başlatmanıza ve geliştirmenize yardımcı oluyor.LIFE Projesine katılan girişimciler LIFE Food Enterprise Center'a (FEC) üyesi oluyor ve dört aylık iş inkübasyonunu taahhüt ediyor. Kuluçka deneyimi, mentorluk, iş kaydı hakkında bilgi, finansmana erişim ve çok daha fazlasını içeren 60 saatlik sınıf içi eğitim ve iş destek hizmetlerini içeriyor. Üyeler, ticari sınıf mutfaktan ve toplantı, etkinlik ve ortak çalışma alanından yararlanarak, işlerini geliştirmek ve büyütmek için FEC'yi kullanmaya teşvik ediliyor. 

Ayrıca LIFE Projesine katılımcılar ücretsiz katılabiliyorlar.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Haldun Z Tüzel

0 Yorum

2020-02-11 14:29:26

Çoktan yapılması gereken görevler bunlar, daha da olgunlaştırılarak yaygınlaştırılacağına inanıyorum. Fakat işlevler daha az tanınan, topluma daha faydalı olacak, daha az ticari mekanlarda olmalı



Yorumlar (1)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER