> Haberler > Favori Mekanlar

Viyana’nın gerçek kahve temsilcisi İstanbul’da: Helmut Sachers Roastery açıldı

Favori Lezzetler Logo

Viyana kahve kültürünün önde gelen temsilcisi Helmut Sachers, kahve, çay ve “smart-dining” lezzetlerini İstanbul’da “Helmut Sachers Roastery”de bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Viyana kahve kültürünün önde gelen temsilcisi Helmut Sachers, kahve, çay ve “smart-dining” lezzetlerini İstanbul’da “Helmut Sachers Roastery”de bir araya getirmeye hazırlanıyor. İstanbul, Kanyon’da Kat: 1’de müşterileriyle buluşmaya hazırlanan “Helmut Sachers Roastery” 900 metrekarelik özel alanında, “deneyim” ve “şeffaflık” ilkeleri baz alınarak kendine özel mimarisi ile kurgulandı. Roastery, başta kahve olmak üzere hayatın her anını ve ona ait lezzet alanlarını sahipleniyor. Kahve, çay ve İtalyan Şef Matteo Bertuletti öncülüğündeki smart-dining bistro alanı ile birbirini tamamlayan tüm lezzetleri bir araya getirecek Roastery, ayrıca özel pastanesi, Butterfly butik çikolata standı ve beraberinde workshop alanı ile ziyaretçilerine 360 derece bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

“Helmut Sachers, ilham kaynağına geri dönüyor”

İstanbul’dan yolculuğuna başlayan çekirdek kahve, Viyana’da kavruldu, dünyaya yayıldı. Türkiye dahil Helmut Sachers’in kavurduğu kahvelerin girdiği 39 ülke arasında, ilk kez bir roastery konsepti İstanbul’da hayat buluyor. İstanbul’un her zaman özel bir yeri olduğuna inanan bu sebeple de Stambulia ismini verdiği özel serisi olan Helmut Sachers, bunu açtığı özel tesisle taçlandırmak ve İstanbul’a bu değeri kendi kazandığı deneyimlerini de ekleyerek geri sunmak istiyor.

Dünyada çapında ilk kez İstanbul’da

Dünyada Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Avrupa kıtasının çok geniş bir kısmı ile Japonya, Kuveyt, Katar ve İran gibi toplamda 39 ülkeye yayılmış olan Helmut Sachers’in bu oluşumu dünyada bir ilk.

 Türkiye ve Ortadoğu’nun kahveleri İstanbul’da üretilecek

Türkiye’de yaklaşık 2 buçuk yıldır HORECA (Hotel, Restoran, Cafe) kanalından ulaşan Helmut Sachers Türkiye CEO’su Mehmet Çolak konuyla ilgili “Türkiye’yi ve özellikle İstanbul’u seçmemizin iki nedeni var. Biri markanın İstanbul’la olan duygusal bağlarından ötürü. 1929’da ilk çekirdekleri kavrulan kahveler Viyana’ya İstanbul’dan gelen kahveler. Bu kahvelerle başlayan yolculuk bizim için çok önemli. Viyana kahvesi diyince eşsiz bir lezzet ve kahve seremonisi yolculuğu dünyada akla geliyorsa, bunun bir sebebi var. Tarih yolculuğunda “yeşil kahve çekirdekleri”nin Viyana’ya nasıl ulaştığını biliyoruz, bunun için bundan tam 90 yıl önce, 23 Aralık’ta kurulan Helmut Sachers, İstanbul ve Türkiye’ye bir teşekkür etmek için İstanbul’un tam kalbi diyebileceğimiz lokasyonunda 360 derece bir roastery deneyimi sunmak üzere yola çıktık ve ilham kaynağımıza geri döndük” açıklamalarını yaptı.

İstanbul, Kanyon’daki özel roastery sadece lezzet severlerin buluşma noktası değil, Türkiye ve Ortadoğu HORECA kanalına ulaşacak olan kahvelerin kavrulup, paketlendiği tesis olacak.

“Helmut Sachers’in ilkleri bu Roastery’de: 72 çeşit çay, keyifli sohbetlere eşlik edecek”

Helmut Sachers, 2018 yılında ürün portföyüne eklediği 72’yi aşkın çay çeşidini ilk kez burada kullanıcılarla buluşturacak.

“Helmut Sachers Roastery” bünyesindeki restoran önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER