> Haberler > Tanıtım

Yeni Nesil Dondurmacılık akımın ilk temsilcisi Serez Dondurmacısı!

Favori Lezzetler Logo

Kurulduğu günden bu yana ürünlerinin kaliteli, doğal, taze, besleyici ve sağlıklı olmasından ödün vermeyen Serez Dondurmacısı, bugün İstanbul’da üretiminin olduğu merkez şube ile birlikte Kartal, Maltepe, Bostancı, Acıbadem, Kozyatağı, Ataşehir ve Bakırköy olmak üzere toplam 8 şubesinde dondurma severleri ağırlıyor. 

‘Ne yiyorsak onu sunarız’ mottosu ile yola çıkan Serez Dondurmacısı’nın temeli 2010 yılında Serdar Kemahlı tarafından atıldı. Çocukluğunda yediği gerçek ve sağlıklı dondurmayı yeniden üretme fikrini hayata geçirme kararı alan Serdar Kemahlı, 2011 yılı itibariyle Ar-Ge çalışmalarına başladı. Dondurma üretimi konusunda akademisyenlerle görüşen Kemahlı, yerli ve yabancı kaynaklar okudu, yabancı reçeteleri inceledi, doğru hammadde temini için Marmara, İç Anadolu ve Ege bölgelerinde yer alan meyve üreticileri ve ari işleme belgesine sahip süt üreticileri ile görüştü. Çocukluk hayaliyle yola çıkan Kemahlı, araştırmaları sonucunda doğru dondurma üretmenin temelinde kaliteli, taze ve doğal hammaddenin kullanılması kadar formülün de önemli olduğunu görerek her bir dondurma çeşidi için kendi formüllerini oluşturmaya başladı. Yaklaşık iki yıl süren araştırma, formülasyon ve tedarikçi arayışının ardından 2012 yılında Maltepe’de ilk mağazasını faaliyete geçiren Kemahlı, Serez Dondurmacısı markasını ve Yeni Nesil Dondurmacılığı dondurma sektörüne kazandırdı.

Yeni Nesil Dondurmacılık akımın ilk temsilcisi Serez Dondurmacısı

Günümüzde tüketim kültürünün hızla yaygınlaşması ve doğal ürünlerle sağlıklı beslenme bilincinin artması nedeniyle hijyenik, güvenilir, şeffaf bir yönetim anlayışıyla hazırlanan, sağlıklı, besleyici ve lezzetli gıdaların üretilmesine ihtiyaç duyuluyor. Dondurmaya bir bilim dalı gibi yaklaşan Serez Dondurmacısı, dondurmayı oluşturan her bir bileşeni hem kendi bünyesinde bulunan laboratuvarda hem de dış laboratuvarlarda özenle teste tabi tutup içeriğinde kimyasal ya da tarım ilacı (pestisit) bulunmayan hammaddeleri üretimine dahil ederek her bir dondurma çeşidi için kendine has reçeteler oluşturmuş durumda. İnsan sağlığına zarar vermeyen doğal malzemeler kullanılarak yaratılan bu reçetelerde hiçbir katkı maddesi, aroma veya hazır şurup kullanmayan Serez Dondurmacısı, Yeni Nesil Dondurmacılığın Türkiye’deki ilk temsilcisi konumunda.

Doğru dondurma üretimini kendisine ilke edinen Serez Dondurmacısı, Türkiye’nin en az şeker içeren dondurmalarını üretiyor. Serez Dondurmacısı’nın dondurmalarında kullandığı şeker oranı ise sütlü, yoğurtlu ve sütsüz (badem sütlü) dondurmalarda yüzde 8-11, sorbelerde yüzde 14-20 aralığında yer alıyor. 


Kendi laboratuvarı ve tam zamanlı gıda mühendisi olan Yeni Nesil Dondurmacı

Önceliği her zaman sağlık olan Serez Dondurmacısı’nın üretim tesisinde HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points – Risk Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sistemini de kapsayan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi uygulanıyor. Bu sistem, gıda üretiminin sağlıklı ve güvenli olmasından üretim için gerekli hammaddelerin seçilmesine, paketleme malzemelerinin seçimi ve kullanımından tedarikçilerin değerlendirilmesi ve işletmeye kabulüne, ürünün stoklanmasından dağıtımına kadar üretim zincirinin tamamını kapsayan bir standartlar bütünü.

Kendi laboratuvarı olan ve bünyesinde tam zamanlı gıda mühendisi bulunduran Serez Dondurmacısı, hammadde denetim ve kontrollerini kendi laboratuvarlarında yapan, Çiğ Süt İşleme Belgesi ve ISO22000 Belgesi'ne sahip ilk yeni nesil dondurmacılardan biri olarak dikkat çekiyor.

Ölçme gücü, geriye dönük izleme kabiliyeti ve denetimde sahip olduğu uzmanlaşma ile tüm ürünlerini aynı hijyen ve kalite standartlarında üreten Serez Dondurmacısı, İMES Organize Sanayi Sitesi'ndeki 400 metrekarelik üretim tesisini 2017 yılında faaliyete geçirdi. Pastörizasyon alanı, dondurma üretim bandı, +5C/-18C/-25C/-45C soğuk hava depoları ve laboratuvarı ile birlikte artisan üretimi seri üretim ile başarılı bir biçimde bir araya getiren Serez Dondurmacısı, tüm Türkiye'ye dondurma ve donuk ürün sevkiyatı yapabilme kapasitesine sahip. Serez Dondurmacısı şubelerinde satışa sunulan tüm ürünler bu tesiste üretilerek tüketime hazır hale getiriliyor, şubelerde ise sadece servisleri yapılıyor. Bu nedenle istenmeyen zararlı maddelerin veya mikroorganizmaların ürünlere ulaşması, ürünlerin renginde, dokusunda, tadında bozulma gibi tehlikeler yaşanmadan her şubede aynı lezzet ve kalite sunuluyor. 

Türkiye’nin lezzetleri Serez Dondurmacısı’nda

Türkiye’nin ilk gurme dondurmacısı olma özelliğini taşıyan Serez Dondurmacısı; sütlü, sütsüz, sorbe, gurme, yoğurtlu, şekersiz, yıldızlı ve yüksek proteinli olmak üzere sekiz kategoride birbirinden lezzetli 40 ayrı dondurma çeşidi sunuyor.

Ürünlerinde hiçbir zaman yapay tatlandırıcı, aroma veya renklendiriciye yer vermeyen ve her zaman en taze, en doğal hammaddeleri kullanan Serez Dondurmacısı; mandalinayı Bodrum, cevizi ve çileği Çanakkale, fıstığı Gaziantep, limonu Mersin, frambuaz ve böğürtleni Bursa, karadutu İzmir, kavunu Balıkesir ve Çanakkale bölgelerindeki çiftçilerden temin ediyor. Böylelikle yerel çiftçi ve üreticiye de katkı sağlayan marka, ürün hasatlarına kendi personelleri ile katılarak tarladan üretime, üretimden tezgaha kadar olan bu keyifli yolculuğun tüm süreçlerine dahil oluyor.

Ürünler ve Kategoriler

Türkiye’nin gurme dondurmalarını üreten Serez Dondurmacısı, vegan beslenenler, spor yapanlar, formunu koruyanlar veya şekersiz beslenmeyi tercih eden dondurma severler için sekiz ayrı kategoride lezzetler sunuyor.

Sütlü

Temelinde yüksek kalitedeki süt, taze süt kaymağı, pancar şekeri ve dağ salebi bulunan sütlü dondurma çeşitleri için Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan Günaydın Çiftliğini tercih eden Serez Dondurmacısı, her ürün alımında sütü kendi laboratuvarlarında çeşitli test ve kontrollere tabi tutuyor. Şeker oranı oldukça düşük olan sütlü dondurma çeşitlerinde yüzde 7-10 aralığında süt kaymağı bulunuyor.

Sorbe

Vegan ve ovo vejetaryen beslenmeyi tercih edenler için uygun olan sorbe çeşitleri, süt ve süt ürünleri içermeyen yüzde 100 meyve bazlı içeriğe sahip. Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftçilerden, gerekli laboratuvar testleri yapıldıktan sonra kendi mevsiminde ve sürecin birebir takibi açısından markanın kendi personellerinin de yer aldığı ekip ile dalından toplanan meyveler, Serez Dondurmacısı’nın sorbe çeşitlerine renk, tat, aroma ve lezzet veriyor.

Yoğurtlu

Günlük hayatta sıkça tüketilen besleyici, onarıcı ve lezzetli bir gıda olan yoğurt, Serez Dondurmacısı’nın kendine has reçeteleriyle yeniden lezzet buluyor.  Kendi üretim tesislerinde test ve kontroller eşliğinde mayalanarak üretilen yoğurt çeşitleri, prebiyotik özelliğe sahip yüksek kalsiyum ve lif kaynağı olarak dondurmadaki yerini alıyor. Damak tadına ek olarak mide ve bağırsak sağlığına önem verenlerin de tercihi olan yoğurtlu dondurmaların sade, çikolatalı, limonlu, çilekli ve mandalinalı çeşitleri bulunuyor. 

Gurme

Her zaman en taze ve en doğalın peşinde olan Serez Dondurmacısı, dalından topladığı benzersiz lezzetleri oluşturan gurme çeşitlerinde yağ kaynağı olarak sadece taze süt kaymağı kullanıyor. Süt kaymağı oranı ise yüzde 8 ila yüzde 14 aralığında değişiklik gösteriyor.

Şekersiz

Serez Dondurmacısı’nın şekersiz ürünlerinde, taze sütten gelen laktoz dışında yapay, doğal veya doğala özdeş hiçbir tatlandırıcı kullanılmıyor. Şekersiz dondurma, sade, çikolata ve muzlu çeşitlerindeki “sıfır” şeker oranıyla diyetinde şeker bulunmayan, şekersiz beslenmeyi tercih eden veya şeker tüketimini minimuma indirmek isteyen dondurma tutkunlarına hitap ediyor.

Sütsüz

Sütlü dondurmalardan alınan lezzet ve mutluluğu Serez Dondurmacısı’nın sütsüz çeşitlerinde de bulmak mümkün. Serez Dondurmacısı, vegan ve ovo vejetaryen beslenmeyi tercih edenler, süte alerjisi ve intoleransı olan yetişkin ve çocukların rahatlıkla tüketebilmesi için sütsüz dondurmalarında süt yerine badem sütü kullanıyor.

 Yüksek Proteinli

Serez Dondurmacısı’nın, sportmenler veya günlük hayatında yoğun spor aktivitesinde bulunanlar için özel olarak ürettiği yüksek proteinli dondurma çeşitleri, benzerlerine oranla 5 kat daha fazla protein ve 15 kat daha fazla lif içeriyor.

Yıldızlı

Ürünlerinde her zaman en taze ve en doğalı kullanan Serez Dondurmacısı; Antep fıstığı, Madagaskar vanilyası ve keçi sütü Maraş adlı yıldızlı ürünleriyle dondurma severlere tam bir lezzet şöleni sunuyor. 

Dondurma dışı ürünleriyle de fark yaratıyor

Serez Dondurmacısı, dondurmanın yanı sıra farklı ürün kategorilerinde de doğal alternatifler sunuyor. Klasik salebine ek olarak değişik tatlar arayanlar için Belçika çikolatalı salep çeşidi bulunan marka, özel krema ve çikolata sosuyla lezzetlenen profiterol ve yaz aylarına özel olarak hazırlanan buzlu kahve seçeneğiyle de ürün gamında fark yaratıyor.    

Dondurmadan daha fazlası…

Daha doğru dondurmalar yapılabilmesi ve daha iyi bir geleceğe ilham olmak amacıyla çalışan, sadece dondurma değil değer üreten ve gittiği her yere bu değeri beraberinde götüren bir marka olan Serez Dondurmacısı, şubelerden hizmet kalitesine kadar her alanda uzmanlaşmayı hedefliyor.

Türkiye’nin ilk gurme dondurmacısı olma özelliği taşıyan Serez Dondurmacısı, kurulduğu günden bu yana dondurmaya ve dondurmanın lezzetine gösterdiği önemi, dondurma severleri bilinçlendirmeye ve doğru ürün - doğru hizmet anlayışıyla dondurma sektörünü geliştirmeye de gösteriyor. Bu doğrultuda sektörde bir ‘ilk’e daha imza atarak "Dondurmacılar Buluşması" adıyla İstanbul’da bulunan dondurma sektörünün önde gelen markalarını bir araya getiriyor. Bu yıl ikincisinin düzenlendiği “Dondurmacılar Buluşması”nda sektörün geleceği, öğretici rekabet, doğru dondurma, Yeni Nesil Dondurmacılık gibi sektöre dair birçok konuda bilgi ve veriler paylaşan Serez Dondurmacısı, sektörün ilerlemesine katkı sağlıyor.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER