> Haberler > Favori Lezzetler

Ünlü kebap ustası Mehmet Şef'in Perran Ocakbaşı’ndaki favori lezzetleri

Favori Lezzetler Logo

Kökleri Aztek ve Mayalara kadar uzanan binlerce yıllık Meksika mutfağının ülkemizdeki temsilcisi Ranchero Restaurant Ailesi, şimdi de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kadim kültüründen günümüze gelen yöresel lezzetleri, Perran Ocakbaşı’nda misafirleriyle buluşturuyor. Bölgenin yetiştirdiği ödüllü ustalardan Mehmet Keskin’in mutfak şefliğini yaptığı Perran Ocakbaşı, mönüsünde ağırlıklı olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya özgü malzemelerle hazırlanan seçkin et yemeklerine yer veriyor.

Perran Ocakbaşı, mönüsünde yer alan birbirinden özel yöresel yemekleriyle İstanbul’un ocakbaşı konseptine yeni bir soluk getirecek. Misafirlerini ağırlamaya başlayan Perran Ocakbaşı’nda yöresel ismiyle Lıklıkı Köfte olarak bilinen kokoreçli içli köfte Perran İçlisi, mangalda pişen bonfile etlerin tereyağı ve özel soslarla servis edildiği Kurabiye Kebap, ismini Urfa’nın Miftahizade lakâbıyla tanınan yerli bir ailesinden alan Miftahi Tas Kebabı, yine mangalda pişen kıyma kebabına bonfile et sarılarak hazırlanan Dolama Kebap, spesiyaller arasında başı çekiyor.Mezelerde de oldukça iddialı olan Perran Ocakbaşı’nda pancar, nohut, kurutulmuş domates, gün kurusu kayısı ve fille bademle hazırlanan Perrane ile, içerisinde semizotu, yeşil elma, süzme yoğurt, sarımsak ve tarhana kıtırı bulunan Mastave, mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor. Ayrıca ocakbaşı konseptinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Adana Kebap, Şaşlık, Lahmacun gibi klasikler de Mehmet Şef’in yorumuyla, Perran Ocakbaşı misafirlerine alıştıklarının çok ötesinde bir lezzet deneyimi sunuyor.

Şehrin Meksikalısı Ranchero Restaurant işletmecilerinin yaklaşık 20 yıllık gastronomi deneyimi ve ödüllü şef Mehmet Keskin’in ustalığını buluşturan Perran Ocakbaşı, Caddebostan Mah. Haldun Taner Sokak No: 3/A Kadıköy, Istanbul adresinde misafirlerini ağırlıyor.   



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER