> Haberler > Favori Lezzetler

Doğu Anadolu’nun börek lezzetleri Çengelköy’de…

Favori Lezzetler Logo

Sabahları Türk sofralarının vazgeçilmez başlangıçı olan börek ve çeşitleri her öğün sofralarımızdan eksilmiyor. Buram buram mis kokuları ile sofralarda harika bir lezzete dönüşen börek ve çeşitlerine harika demli bir çay eşlik ediyor. Günün her saati böreklerin en güzel halini sunan Çengelköy Börekçisi, ramazan ayı ile birlikte menülerinde yer alacak nar gibi kızarmış enfes tam buğday unlu cevizli peynirli börekleri bizlere sunuyor.

Doğu Anadolu bölgesinde yapılan bu enfes börekleri Istanbullularla buluşturan Çengelköy Börekçisi birçok çeşidiyle ramazan ayı boyunca hizmet verecek.

Türkiye’nin en iyi Börekçisi ödüllü

1992 yılında annesinin de desteğiyle Üsküdar Ferah Mahallesi’nde küçük bir börekçiden devraldıkları yeri işletmeye başlayan Bülent Dilbağı, “Çengelköy Börekçisi”ni kurarak bugün Türkiye’nin en değerli ve en lezzetli ödüllü börekçisini lezzet severlerle buluşturdu. “Farkı Ustalığında” sloganıyla fark yaratan Dilbağı “Çengelköy Börekçisi” markasının bilinmeyen hikayesini Favori Lezzetler okuyucularına özel açıkladı.  Dilbağı; “Çocukluğumdan bugünkü meslekî ustalığıma kadar hayatımı şekillendiren o ilk güç aldığım en değerli insan Sevgili Annemdir. Öyle ki mutfakta benim ilk ve de eşsiz öğretmenim annemdi. Biz Bingöllüyüz ve Kürt böreğinin isim babaları da börekçilik mesleğini en iyi şekilde temsil eden insanlar da Bingöllüdür. Doğu Anadolu yöresine ait lezzetlerden biri olan Cevizli-Peynirli böreğin ilk yapımını annemden öğrenmiştim. Annem genellikle bahçemizdeki sobanın üstünde pişirirdi bu leziz böreği. Hamurları usta elleriyle açarken ona imrenir ve onun gibi hamur açıp börek yapmak isterdim her daim” diyor.

Bülent Dilbağı sözlerine şöyle devam etti; “Meslek hayatım şekillenip börekçilik mesleğinde daha da ilerleyince, annemin o enfes Cevizli-Peynirli böreğini yapmak geldi aklıma. İlk başlarda tıpkı Bingöl’de annemin yaptığı gibi aslına uygun bir şekilde hazırlayıp şubelerimizde tezgâha koydum. Sonuç harikaydı. Özellikle Çengelköy Çınaraltı şubemizde her gün tepsi tepsi satıldı o örneği olmayan Cevizli-Peynirli böreğimiz.

İlerleyen süreçlerde, en büyük hayallerimden birisi için adım atma imkânı buldum. Tüm Türkiye’yi gezip yöresel hamur işleri reçetelerini yerinde araştırmak ve geleceğe miras bırakmak çalışmalarına başlayacaktım. Sonuçta epey yol aldık ve şu ana kadar 21 il gezdim. Aldığım tariflerden de esinlenerek Cevizli-Peynirli böreğe içerik ve teknik yorum kattım. Şimdi Cevizli-Peynirli böreği tamamen saf zeytinyağıyla yapıyoruz ve kara buğday unu kullanıyoruz. Dolayısıyla sağlık açısından daha çok tercih edilen ve tok tutan bir börek kıvamına geldi. Ayrıca Cevizli-Peynirli böreğin bir de Cevizli-Peynirli-Kuru Meyvelisi var. Müşterilerimizden tam not topladı ve hafta içi dâhil özellikle de hafta sonu şubelerimizde kilo kilo sattığımız böreklerimiz arasında yerini aldı. Yani demek gerekir ki Bingöl’ün bir köyünde başlayan o Cevizli-Peynirli böreğin hikayesi, İstanbul’un şimdilerde en şirin ve değerli köyü olan Çengelköy’de can buldu” dedi.Farkı Ustalığında

Dilbağı, “Çengelköy Börekçisi olarak şunu da belirtmek isterim ki yöresel lezzet reçetelerinin tezgâhımızda can bulmasının yanında, var olan lezzetlerimizin her zaman en iyi şekilde yapılması bizim temel anlayışımızı oluşturmaktadır. Müşterilerimizin geri dönüşleri bizim için yol göstericidir. Yoğun misafir ağırladığımız şubelerimizde yaptığımız gözlemler neticesinde; Kol Böreklerimiz, Su Böreğimiz, Sokak Poğaçası olarak bilinen Kuru Poğaçalarımız müşterilerimizin en beğendiği ürünlerdendir. Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da lezzetli böreklerimizle iftar, sahur ve bayram soflarınızda var olmaya hazırız. İstanbul içerisine pişmiş, Türkiye’nin her yerine de dondurulmuş ürünlerimizi istediğiniz kilo oranlarında gönderiyoruz. Geniş internet satış ağımız sayesinde, Ramazan’a özel fiyatlarımızla yine sizin o güzel sofralarınız için en lezzetli börekleri yapmaya hazırız. Tabii ki Ramazan’ın ruhunu en iyi şekilde yansıtan yerlerden birisi olan Çengelköy’deki Çınaraltı şubemiz ilk günden itibaren sahurda da açık olacak. Sizi Çengelköy’e bekliyoruz, olur da gelemezseniz istediğiniz böreği biz size gönderiyoruz. Şimdiden Hayırlı Ramazanlarınız olsun. Afiyetle kalınız…” diyerek sözlerini tamamladı.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER