> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Mehmet Altaş cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Mehmet Altaş’ın sektöre dair görüşleri…

Executive Chef Mehmet Altaş

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz? 

Chef Mehmet Altaş: Düne kadar gıda sektörüne hiçbir şey olmaz diyorduk ama bugün aynı şeyi söyleyemiyoruz maalesef. Nedeni (covid sonrası eski işleri yakalamak eski ciroları yapmak uzun zaman alacak gibi gözüküyor. Buda çoğu mekânı çok çok zorlayacak çünkü değerinden fazla uçuk kira giderlerinin yanı sıra işçi maliyetleri zaten çok zorluyordu, bunlara birde hammadde giderlerinin aşırı artması üstüne covid önlemleri kapsamında ekstra bir yük binmesi bir çok firmanın maalesef ayakta durmasını imkansız hale getirecektir.

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden? 

Chef Mehmet Altaş: Eski işleri yakalamak çok uzun zaman alacak gibi görünüyor oda vaka sayısının ön görülen gibi azalarak tamamen yaşamımızdan çıkmasıyla olur. Aksi halde ikinci dalga falan gibi kötü senaryolar hiç düşünmüyorum. Allah muhafaza aman diyorum.

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef Mehmet Altaş: Lezzete yansımaz dersek kendimizi kandırırız. Çünkü bizim işimiz hizmet sektörü. Buda doğru ekipman doğru ekiple oluyor şimdi firmalar ne yapacak?

1) Menülerini daraltacak.

2) Personel sayılarını azaltacak.

3) Mekanların belini büken kiraları için tekrar mülk sahibleri ile masaya oturacak.

4) Meslektaşlarımız alın teri döken sanatlarını icra eden ustalarımız hak ettikleri rakamların altında maaşlar ile çalışmak zorunda kalacaklar gibi ön görüm var.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER