> Haberler > Etkinlik

Michelin 2024 Rehberi’ne İstanbul, İzmir ve Bodrum’dan 111 restoran girdi

Favori Lezzetler Logo

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi'nin 2024 yılı seçkisine İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Bodrum da dahil oldu.

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi'nin 2024 yılı seçkisine İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Bodrum da dahil oldu.

Geçen yıl ilk defa Türkiye’den İstanbul’da yer alan 53 restoran Michelin Rehberi’ne eklenmişti.

Bu yıl toplam 111 restoran rehberin yeni seçkisinde yer aldı.

Michelin müfettişleri, 15'i İzmir'de, 19'u Bodrum'da, kalanı İstanbul’da olmak üzere toplam 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti.

İzmir'den üç, Bodrum'dan iki, İstanbul’dan iki restoran bir Michelin Yıldızı aldı.

Bodrum'dan iki, İzmir'den altı, İstanbul’dan sekiz restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.

Bu yıl iki yıldız alan olmadı ancak geçen yıl yıldız alan restoranlar ve geçen yılın iki yıldız sahibi Turk Fatih Tutak yıldızlarını korudu.

Michelin Rehberi 2023'te bir Michelin yıldızı alan Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ile iki Michelin Yıldızı sahibi Turk Fatih Tutak yıldızlarını koruyan restoranlar oldu.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Michelin Rehberi’nin genişlemesini “Türkiye'nin gastronomi turizminde ön sıralarda yerini sağlamlaştırmaya başladığının en güzel göstergesi” olarak niteledi.

Ödül töreninde bir konuşma yaşan Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec da müfettişlerin bu yıl bir kez daha İstanbul mutfak seçkisinin cazibesine kapıldığını dile getirdi.Aynı zamanda Poullennec rehbere İzmir ve Bodrum'u dahil etmekten oldukça memnun olduklarını belirterek, "Bu iki lokasyon sadece kültürel ve turistik açıdan unutulmaz ve benzersiz deneyimler sunmakla kalmıyor. Aynı zamanda keşfedilmeyi hak eden bir mutfak kültürüne de sahipler. Türkiye'nin asla kaçırılmaması gereken bir gastronomi destinasyonu olduğu mesajını dünyaya yaymayı gönülden arzuluyoruz." diye konuştu.

BU YIL BİR MİCHELİN YILDIZI ALAN RESTORANLAR

İstanbul:

Arkestra

Sankai by Nagaya

İzmir:

OD Urla

Teruar Urla

Vino Locale

Bodrum:

Kitchen

Maçakızı

16 RESTORAN "BİB GOURMAND" KATEGORİSİNDE YER ALDI

Seçkide yer alan restoranlardan Ayşa Boşnak Börekçisi, Beğendik Abi, Adil Müftüoğlu, Aida, Otantik Ocakbaşı, Fauna, Circle by Vertical, La Mahzen, İnari Omakase, Foxy Nişantaşı, Tavacı Recep Usta, Efendy, The Red Baloon, Ayda, İki Sandal, Hiç Lokanta Bib Gourmand ile ödüllendirildi.

Circle by Vertical, Hiç Lokanta, Od Urla ve Vino Locale sürdürülebilir gastronomiye yönelik öncü yaklaşımından dolayı Yeşil Yıldız Ödülü aldı.

GEÇEN YIL SEÇKİYE İSTANBUL’DAN 53 RESTORAN GİRMİŞTİ

Geçen yıl düzenlenen törende Michelin Rehberi’ne İstanbul’dan seçilen 53 restoran açıklanmıştı.

Törende aynı zamanda Michelin Rehberi müfettişlerinin “olağanüstü yemekleri” olan restoranlara layık gördüğü Michelin Yıldızı’nı alan restoranlar da açıklanmıştı.

Geçen yıl yıldız alan restoranlar şu şekildeydi:

Şişli’de yer alan Turk Fatih Tutak iki Michelin Yıldızı'na layık görüldü.

Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise bir Michelin Yıldızı aldı.

Bir restorana en fazla üç adet Michelin Yıldızı verilebiliyor.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER