> Haberler > Favori Lezzetler

NG AFYON Kleopatra’nın güzellik sırrını keşfedin

Favori Lezzetler Logo

“Senin Mükemmel Zamanın” mottosuyla örnek bir hizmet sunan NG AFYON, üst düzey konforu termal keyfiyle buluşturuyor. Sektörde termal turizmin en önemli adreslerinden olan NG AFYON, çeşitli sıcaklıklardaki termal suları ile klasik termal kullanımının dışına çıkarak zengin bir deneyim sunuyor.

Termal suların sağlık, güzellik ve gençleştirme etkilerini deneyimlemek isteyenler için ideal bir adres olan NG AFYON’da gerçekleşen etkinlikte Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Prof. Dr. Müfit Zeki Karagülle, termal suların tarihi, özellikleri ve faydaları hakkında bilgiler verdi.  

Termalin ağrılar üzerine etkisi 

“Termal suların en iyi bilinen ve kanıtlanmış özelliklerinden biri ağrıyı azaltmaları” diyen Prof. Dr. Zeki Karagülle, “Biz tıp öğrencileriyle bir çalışma yaptık. Bir grup 38 derecede, bir grup 40 kırk derecede termal su, üçüncü grup çeşme suyu ile banyoya girdi. Yaptığımız bu araştırmada birçok parametreye baktık ve aradaki farkları araştırdık, ağrı eşiğini ölçtük. Sadece termomineralli suya giren deneklerdeki ağrı eşiği yükseldi, yani ağrıya duyguları azaldı. Çeşme suyu ile banyo yapan deneklerde aynı etki görülmedi” açıklamasında bulundu.  Termal suyun cilt üzerine etkileri

Termal suların cilt üzerindeki etkilerine de değinen Karagülle, “Termomineral suların gençleşmeye etkisi var. Mesela Kleopatra güzel olmasını mineral sulara borçlu deniyor” dedi ve şu bilgileri paylaştı: “Bugün elimizde öyle bilgiler var ki mineraller ciltten banyo sırasında emilerek sinir sistemini, dolaşım sistemini, metabolizmayı, bağışıklık sistemini, cilt fizyolojisini etkiliyorlar. Bize en çok sorulan  sorulardan bir tanesi sudaki minerallerin nasıl cilde girdiği... Bir mineral hangi mekanizmalarla ve cildin neresinden geçebilir? Kıl foliküllerinden ve ter bezlerinin cilde açılığı noktalardan. Termomineral suların gençleşmeye etkisi var. Ciltte dört tabaka var. Üstteki ilk iki tabaka arasında bir kalsiyum konsantrasyon farklılığı bulunuyor. Yaşlılıkla bu konsantrasyon farkı azalıyor ve cilt yaşlı görünüm alıyor. Eğer kalsiyumlu bir suda banyo yaparsak emilen kalsiyum farkın korunmasına destek olarak cildin yaşlanmasını önlüyor. Termal suların yaşlanmayı, geriye döndürebilme mekanizması hiçbir şekilde katlanmış değil ama yaşlanmayı yavaşlattığı, geciktirdiği yönünde elde kanıtlar var.” NG Afyon’un termal suyu yüksek silisyum içeriyor

NG Afyon’un termal suyu, yüksek silisyum içeriğiyle ön plana çıkıyor. Bu da cildi yumuşatıcı, gençleştirici, tahrişi önleyici etkiler göstermesini sağlıyor. Ayrıca bikarbonat, kalsiyum ve florür içermesiyle de mineralli suların ağrı giderici, rahatlatıcı, dinlendirici etkileri elde edilmiş oluyor.

Hem bedene hem ruha iyi gelen tatilin adresi NG Afyon, termal uygulamaları ve farklı spa kültürlerine ait masaj terapileri ile zengin bir deneyim yaşatıyor. Hem sürdürülebilirlik hem de spa alanındaki başarısını birçok ödülle taçlandıran NG AFYON, World Luxury Spa Awards 2022’de “Luxury mineral Spring Spa” ödülüne layık görülmüştü. Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) tarafından verilen Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nın sahibi olan NG AFYON, Greening Hotels belgesi ve Green Check Altın Sertifikası alarak Sürdürülebilirlik Akademisi’nden iki yeşil belge alan ilk otel olma özelliğine de sahip. 



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER