> Haberler > Etkinlik

Gıda Bankacılığı Zirvesi: Hedef, sıfır atık yaklaşımı ile gıda israfını önlemek!

Favori Lezzetler Logo

Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Gıda Bankacılığı Zirvesi, 20 Şubat’ta Kozyatağı Hilton’de yapıldı.

HABER: Birgül ERDOĞAN

Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) tarafından düzenlenen 2. Gıda Bankacılığı Zirvesinde; T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık konusunda hayata geçirilen uygulanan projeleri tanıtırken aynı zamanda yeni projelerin çok kısa sürede hayata geçeceğini müjdeledi.

Zirvede, dünyada ve Türkiye’de gıda bankacılığı modelleri ve sıfır atık kapsamı ile gıda bankacılığının ekonomi üzerindeki etkisi konuşuldu.

İnsanların temel ihtiyaçlarına adil ve eşit şekilde ulaşabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten TİDER Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi.

“Amacımız yoksulluk sınırı altında yaşayan insanların öncelikle temel ihtiyaçlara ulaşabilmelerini, ardından iş edinip kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak ve böylece Türkiye’de yoksulluğun azaltılmasına destek olmaktır” dedi. Tibuk; Türkiye’nin her ilçesinde bir gıda bankası açılmasını ve sistemin tarafsız, şeffaf, dürüst ve sürdürülebilir ilkelerle işlemesini hedefliyoruz. Geliştirdiğimiz model, sıfır atık hedefine gıda israfını önleme açısından katkıda bulunmakta, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden birçoğuna hizmet etmektedir. Bu prensiplerle israfı önleyerek ihtiyaç sahiplerinin kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağlayan modeli tüm Türkiye’ye anlatmak, Gıda Bankacılığı konusunda farkındalık oluşturmak, dünyada ve Türkiye’de yapılan çalışmaları daha geniş kitlelerle paylaşmak amacı ile hayata geçirdiğimiz zirvenin ikincisini yapıyor olmaktan, son derece mutluluk duyuyoruz. Temel ihtiyaç ürünleri üreticileri, toptancıları ve perakendecileri, yerli ve uluslararası gıda bankaları, kamu kuruluşları, üniversitelerin ilgili kürsüleri ve sivil toplum kuruluşları ile zirvede olmak son derece önemli” diyerek sözlerini tamamladı.

Zirvede ‘Gıda bankacılığı dünyada nasıl yapılıyor?’, ‘Türkiye’de gıda bankacılığının gelişimi’, ‘Türkiye’de geri kazanım ve geri dönüşüm sistemi’, ‘Gıda israfının önlenmesi’, ‘Türkiye’de atık algısı ve farkındalık’ ve ‘Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının dayanışması’ ana başlıkları altında alanında uzman isimlerle birlikte değerlendirildi.

Zirveye (TİDER) Kurucu Başkanı H.Serhan Süzer, T.C.Tarım ve Orman Bakanlığı ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üst düzey yetkilileri, İstanbul Ticaret Borsası, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Prof.Dr.Aziz Akgül, Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, Türkiye’nin önde gelen marka temsilcileri katıldı.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER