> Haberler > Favori Lezzetler

Hem tatil hem gastro gezi!

Favori Lezzetler Logo

Türkiye’nin eşsiz bucaksız gezilecek ve tadılacak yöresel lezzetleri olan bir çok ili ve ilçesi bulunmaktadır.

Türkiye’nin eşsiz bucaksız gezilecek ve tadılacak yöresel lezzetleri olan bir çok ili ve ilçesi bulunmaktadır.

Bunlardan birisi de hiç şüphesiz Antalya’ya bağlı Alanya ilçesidir. Bu yılda tatil için adresim Alanya oldu ve size 10 gün boyunca geçen bu eşsiz tatilden gidilecek bir kaç mekan önerim olacak.

Sabahın ilk saatlerinde kahvaltı için Tersane bölgesinde bulunan Alanya Tersane Cafe de Alanya’nın meşhur şebiti ni yemek (bizim bildiğimiz gözleme) için misafir olduk. Patatesli, otlu, avokadolu gözleme, peynir vb. çeşitleri bulunmakta. Yanında peynir, zeytin, bal, pişi, domates, salatalık gibi kahvaltı çeşitleri ile servis ediliyor. Tatlı severler içinde sadrazam tatlısını muhakkak denemelisiniz.

Alanya’nın en güzel manzarası eşliğinde bir akşam yemeği için lezzetlerinden memnun kaldığımız Habrour Kitchen&Bar tercih ettik. Profesyonel aşçılar tarafından hazılranan meze ve Akdeniz’den gelen balık çeşitleri oldukça başarılı. Özellikle de ıstakoz, kalamar, güveçte tereyağlı karides ve akya kuzu balığı denemelisiniz.

Akdeniz’in kavurucu sıcağından günü birlik kaçmak isteyenlerin gönül rahatlığıyla nefefe alacağı Dimçayı Göl Piknik görülmeye değer. Çayın içindeki masalarda yemek yeme, çayda ve havuzda yüzme ve güneşlenme gibi seçenekleri de bulunuyor. Dimçayı Göl Piknikte yöresel serpme kahvaltı, balık ve et seçenekleri de bulunuyor.

Alanya’nın tarihine nam salmış Alanya Kalesi….

Buraya gitemek için teleferik tercih edebilirsiniz öyle zevkli ki bütün Alanya ayaklarınızın altında. Hem kendi halkı tarafından hem de her gelen turist tarafından ilk görülen ve keşfedilen yerler arasında olsa da tarihi yerler bakımından zengin içeriği tam olarak bilinmeyebilir. Başta Helenistik olmak üzere roma Bizans Osmanlı ve Selçuklu medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Alanya kalesi oldukça güzel korunmuştur. Hala kullanılabilen gezilip görülmeye devamlı açık olan bir yerdir. Birçok cafe, restorant ve alışveriş yapabileceğimiz mekanlar bulunmakta. Bu kadar gezinin üzerine güzel bir kahve içelim mi? CAFFE DELLA VIA. Cazibe, hoş ortam ve enfes yemek kreasyonları ile misafirlerine ilk ziyaretlerinden itibaren etkiliyor. CAFFE DELLA VIA kafede ağırlamak, keyifli zaman geçirtmekten memnun kalacaksınız CAFFE DELLA VIA ufak enfes atıştırmalıkların, o enfes tatlıların ve birkaç fincan çay veya kahvenizin tadını çıkarabilirsiniz.

Baş döndüren güzelliği ile gelelim Alaturka Restaurant…

Alanyada insana en huzur veren yer diyebilirim gündüz güzelliğinin yanında akşamı daha da bir farklı oluyor. Alanya’nın ışıkları öyle güzel görünüyor ki sessiz, sakin, rahat bütün Alanya gözünün önünde parlıyor mükemmel bir görüntü. Mevsiminde taze ve lezzetli deniz ürünleri ve mangal çeşitleri ile hem manzaraya hemde lezzetlere doyacaksınız.

Flash Restaurant 1994 yılından bugüne; Türkiye’nin en iyi turizm bölgelerinden biri olan Alanya’da, yüzlerce kişiye 24 saat güleryüzle, kaliteli ve hızlı servis hizmeti vermektedir.

Alanya Belediyesi tarafından her yıl Turuncu Flama’yla ödüllendirilmiş, sağlıklı mutfağı ve servisi bu flamayla onurlandırılmıştır. Alışılmış lezzetlerin dışında yöresel lezzetleri de bulabileceğiniz mekanda evinizin konforunu aratmayacak hizmet kalitesi ile karşılanacaksınız.

Tarihi Halimağa Konağı’nda hizmet veren Coffee Conpanna Alanya, yenilenen lezzetleri ve kaliteli hizmet anlayışıyla dikkat çekiyor. Şehir merkezinde, şehrin gürültüsünden uzak olan mekan menüsü ve konforlu dekorasyonu ile keyifli buluşmalara ev sahipliği yapıyor. Çocuklarımız unutulmamış trambolin, top havuzu, açık ve kapalı oyun alanında eğlenceli vakit geçirebilecekleri mekanda anne ve babalar da ortamın keyfini çıkarabiliyor. 2007 yılında Alanya Gedevet yaylasında kurulan Park Orman sizleri eşsiz bir doğa içerisinde ağırlamaktan memnuniyet duyuyor. Kaliteli hizmet anlayışından ödün vermeyen Park Orman Gedevetin eşsiz doğasına 18 km içerisinde ulaşmak mümkün. Üstelik Çam Ormanlarının serin ve taze oksijeni de sizi bekliyor. Farklı tadları ile damak zevkinize hitap eden Park Orman’ da özellikle Alanya mutfağına özgü yemekleri hele ki “Tuzda Tavuk” mutlaka denemeniz gerekenler arasında, her hafta sonu 100’ ü aşkın çeşidi ile hazırlanan Köy Kahvaltısını ise yaşamanız gerekiyor.

Alanya ziyaretimiz sırasında mimarisi ve eşyaları ile tarih kokan çok güzel bir mekan gezisi yaptık.

Yöresel lezzetleri olan mutfağa sahip olan şehir gastronomisini, tarihi bir dokuda tanıtmak için yola çıkan Alanya Belediyesi, yangın sonrası kullanılmaz hale gelen Alanya Kalesindeki tarihi evi Antalya Valiliğinin de katkılarıyla satın alarak restore etmiş ve ‘yaşayan tarih evi’ konsepti ile hizmete açmıştır. Alanya Mutfağının seçkin lezzetlerinin sunulacağı ‘Mutfak Kültürü Evi’nin iç dekorasyonu klasik bir Alanya eski evinde kullanılan eşyalar ve balmumundan yapılan heykeller ile süslenmiştir. Tarihi dokunun korunduğu dekorasyonda kullanılan her bir eşya amacına uygun olarak seçilmiştir.

Üst katı gezdikten sonra ise bahçesinde, Akdeniz ve Alanya Kalesinde sıkça görülen bitkilerle oluşturulan peyzaj düzenlemesi ile şehre özgü S Pasta, Çiğirdik, Kırtakı gibi lezzetleri tadarken Fıstıklı Limonata, Badem Kahvesi gibi özel içecekleri de tüketebilirsiniz.


The Gosga Restaurant Bar Alanya da hizmet vermektedir. Hizmet kalitesi, güleryüzlü ve misafirperverlikleri beni etkileyen en güzel özelliğiydi. The Gosga Restaurant Bar da bir akşam yemeği için steak ve pizza deniyebilirsiniz. Denize karşı şarabınızı keyifle yudumlamak da ayrı bir güzellik.

Alanya’da en çok muz ve avokado üretiliyor. Bunun için bizde Feridenin Bahçesini ziyaret ettik. Muz serası, avokado ve limon ağaçları içinde kendimizi kaybettik. Muz, avokado ve limonu çok severiz ancak dalından toplamak da çok zevkliydi.

Alanya’nın son dönemlerde yetiştirdiği Pitaya (ejder meyvesi) Ejder Meyvesi Alanya’yı yerinde yani serasında görmek ayrı bir heyecan verdi o muhteşem lezzeti denedik ve çok beğendik.

Benden söylemesi Alanya ya muhakkak yolunuzu düşürün…

Ayrıntılar: https://www.favorilezzetler.com/e-dergi/



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER