> Haberler > Vitrin

Barış Telli'nin mücadeleyle dolu hayat hikâyesinin çekimleri başladı

Favori Lezzetler Logo

Ampüte Futbol Milli Takımı'nın yıldızı Barış Telli'nin mücadeleyle dolu hayat hikâyesinin anlatıldığı Hayatla Barış filminin dev oyuncu kadrosu ile çekimleri başladı. Filmin kadrosunda yer alan Taner Ölmez ve Sinan Tuzcu, Barış Telli ile bir araya gelerek basının sorularını yanıtladılar. 

Küçük yaşta yaşadığı talihsiz kazadan dolayı hayalleri yok olan, ama mücadele etmekten bir an bile vazgeçmeyen paralimpik sporcu Barış Telli, oyuncu kadrosu ve ekibi ‘Şampiyonlar Ligi’ diyerek başladığı sözlerine  ‘Ampüte futbolunda dünden bu güne çok yol kat ettik ve dünya şampiyonu olduk, artık bu alanda da söz sahibiyiz. Bu bir umut hikayesi ve genç kardeşlerimize bir ışık olup onların da hayallerinin peşinden gitmelerini sağlayacak. Hep amacım bu oldu. Zorlu hayatı ben yaşadım. Ama aştıklarımla onlara neler yapabileceklerini göstermek istiyorum. Kaybetmesinler, geri adım atmasınlar diye bu filmi çekiyoruz’ dedi.

Filmde Barış Telli’yi canlandıran Taner Ölmez ise ‘Barış’ın etkileyici hikayesi bu projeyi kabul etmemde çok büyük etken oldu. Etkilenmemek mümkün değil. Buraya gelene kadar Barış’la çalıştık. Kanadyenler ile önce yürümeyi sonra da topa vurmayı, koşmayı çalıştık beraber. Futbola futbol sahasında er meydanında çalıştık. Çok zorlandığım zamanlar oldu ama hiçbir zaman pes etmedim. Barış olmasa imkansızdı benim böyle bir şey yapmam, bana çok yardımcı oldu gerçekten. Hem güç, güven veriyor, hem de pozitif enerjisi muhteşem. Onun enerjisi ile daha da bağlandım bu projeye. İnşallah çok güzel bir iş olacak. Futbol evrensel ve bu filmin de sadece ülkemizin değil, dünyanın filmi olacak. Hepsine umut olacak bu film’ dedi.

Filmde teknik direktörü canlandıran Sinan Tuzcu ise ‘Dünya Kupasında ve daha önce de Kara Kuvvetleri Gücü teknik direktörüyüm filmde. Biz Ampüte futbolda ne yaptık, onu anlatıyoruz ama, bir yandan da bu film çok önemli bir umut hikayesi. Senaryosu, kadrosu, oyunculukları ve prodüksiyonu çok iyi bir film. Taner Ölmez’n setteki profesyonelliği ve enerjisi mükemmel’ dedi. Tuzcu, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan çekimler için ise ‘Ben burada çok maç izledim gerçekten. Çok zevkliymiş. Bizim işimizin en güzel yanı bu. Hayatın içinden çok farklı deneyimler yaşayabiliyorsunuz. Çok keyifli burada olmak’ dedi.

Taner Ölmez ve Sinan Tuzcu’nun yanı sıra Nazan Kesal, Bülent İnal, Gürkan Uygun, Biran Damla Yılmaz, Erkan Üçüncü, Arben Akış, Alara Turan, Mekin Sezer, Gurur Çiçekoğlu ve Devrim Kabacaoğlu’nun da yer aldığı Hayatla Barış filmi gerçek hayat hikayesi ve anlatım diliyle izleyici tarafından çok sevilecek.

Yapımcılığını Four Story Prodüksiyon’un üstlendiği, yönetmenliğini Ekin Pandır’ın yaptığı ve Caner Erzincan ile Koray Yeltekin’in kaleme aldığı Hayatla Barış filminin çekimleri İstanbul’da yapılıyor. Müziklerinde Fahir Atakoğlu gibi kült bir ismin imzasının bulunacağı, altı haftada bitmesi planlanan  ve uluslararası standartlarda CGI teknolojisi kullanılacak filmin, Şubat 2024’te seyirciyle buluşması hedefleniyor. Ayrıca gerçek hayat hikayesinden yola çıkılarak sinemaya uyarlanan Hayatla Barış filminin Berlin Film Festivali Premium gösterimi yapılması da bekleniyor. 



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER