> Haberler > Gezi&Seyahat

Turizmde trendleri Setur paylaştı

Favori Lezzetler Logo

Koç Topluluğu şirketlerinden Setur; Temmuz-Ağustos ve Eylül ayları online kanallar seyahat trendlerini açıkladı. Setur mobil verilerine göre tatil severlerin en çok arama yaptıkları bölgeler Antalya, Bodrum, Marmaris oldu. Yurt içinde Likya, yurt dışında ise Balkan turu en çok tercih edilen turlar olarak ön plana çıktı. En fazla seyahat eden tatil severler ise çocuklu aileler ve çiftler oldu.

Müşteri memnuniyetinde üst üste 3. kez turizm sektörü birincisi olan Setur, Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan, turizmde seyahat trendlerini paylaştı. 

Setur mobil uygulamasını ziyaret eden tatil severin favori konaklama destinasyonları Kemer, Alanya ve Bodrum oldu. En fazla rezervasyon yurt içi oteller ve yurt dışı turlar için gerçekleşti. En fazla seyahat edenler; çocuklu aileler, çiftler ve yetişkin gruplar şeklinde sıralanırken, rezervasyon en çok 3 ve 4 gecelik konaklamalar için yapıldı. 

Ege ve Akdeniz’e büyük ilgi

Yaz aylarının uzamasıyla birlikte Eylül ayı tatil programlarının yoğun geçtiği 2023 yılında, Setur verilerine göre deniz, kum, güneş ve eğlence vaat eden Ege ve Akdeniz rotaları en çok tercih edilen bölgeler oldu. Antalya, Bodrum ve Marmaris en fazla arama yapılan yerler olarak dikkat çekerken yurt içi turlarda ise masmavi denizleri, eşsiz doğa ve kadim kültürleri görme olanağı yaratan Likya, Butik Doğu Karadeniz Yaylaları ve Butik Mardin Turları en çok tercih edilen turlar oldu. 

Yükselen yıldız: Vizesiz Balkan turları

Yurt dışında ise vizesiz olması, tarihi ve doğayı bir araya getirmesi ile 6 Ülke Balkan (Üsküp-Ohrid- İşkodra- Trebinje- Saraybosna - Belgrad) ve Büyük Balkan (Belgrad- Saraybosna - Mostar - Poçitel – Trebinje – Karadağ - Kotor - Budva - İşkodra - Ohrid - Üsküp) turları en çok tercih edilen yurt dışı turları oldu. Egzotik Phuket turu da Balkan turlarının ardından ön plana çıktı. Yurt dışında en çok rezervasyon alan destinasyonlar ise mavinin tüm tonlarını içeren denizi ile Sharm El Sheikh, doğası, kültürü ve gece hayatıyla Amsterdam, kolay vize imkanı ve uygun fiyatları ile Rodos oldu. En çok arama yapılan turlar ise İtalya, Mısır ve Balkan Turları olarak dikkat çekti.

Son dakika alımları dikkat çekti

Satın alım trendlerinde ise tatil severlerin önemli bir bölümü, sunulan avantajlı tekliflere, fiyat- performans otellerine ve son dakika fırsatlarına büyük ilgi gösterdi. Pek çok özelliği uygun fiyatlara sunan Setur, tatil severlerin tercihlerini belirledi. Farklı ödeme seçenekleri ve kampanyalarla, misafirlerini hayallerindeki tatille buluşturan Setur, bu dönemde de ödeme kolaylığı sağlayan pek çok olanakla tatil severlerin tercihi oldu.  

Müşteri memnuniyetinde sektör birinciliği, bağımsız araştırma şirketi SIA Insight’ın Eylül-Ekim 2022 döneminde 1.507 katılımcı ile, kantitatif araştırma yöntemleri kullanılarak 9 turizm acentesi üzerinden değerlendirilen müşteri memnuniyet araştırmasının toplam memnuniyet endeksi sonucuna göredir. Bu sonuca göre Setur, 2020 yılından bu yana üç yıldır müşteri memnuniyetinde kesintisiz lider konumda yer almaktadır. 



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER