> Haberler > Gezi&Seyahat

Dünden bugüne Kahramanmaraş Lezzetleri

Favori Lezzetler Logo

Kahramanmaraş’ın “Gastronomi Turizmi” son yıllarda ilgi odağı oldu. Yöresel Lezzetlerin ve coğrafi işaretli ürünlerin öneminin arttığı son yıllarda Kahramanmaraş’ta bu alandaki çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyor. Yerli üretimin önem kazandığı yerel lezzetlerin ön plana çıktığı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör Favori Lezzetler Dergisine şehrin gastronomiye olan bakış açısını anlattı.

Kahramanmaraş’ın “Gastronomi Turizmi” son yıllarda ilgi odağı oldu. Yöresel lezzetlerin ve coğrafi işaretli ürünlerin öneminin arttığı dönemde Kahramanmaraş’ta bu alandaki çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyor. Yerli üretimin önem kazandığı yerel lezzetlerin ön plana çıktığı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör Favori Lezzetler Dergisi’ne şehrin gastronomiye olan bakış açısını, yeni çalışmalarını anlattı.

Şehrin Gastronomi ve Turizminin gelişmesi adına gereken hür türlü çalışmayı yaptıklarını söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın tarihi geçmişiyle hakettiği yere ulaşacağını belitti. Mutfak kültürünün kayıt altına alındığını belirten Güngör; “Gastronomi turizminin gelişmesi adına çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürmektedir” dedi.

Kahramanmaraş Saray Lezzetleri

Osmanlı Sarayı’nın birçok meşhur aşçısı Maraşlıdır. Bu yüzden Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü, “Saraydaki Maraş Mutfağı” olarak isimlendirebiliriz. Kahramanmaraş Mutfağı’nda lezzet ile sağlık bir araya geliyor. Maraş Dondurması artık bir dünya markası. Maraş Biberi sofralarımızın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Sumak Ekşisi, çok sayıda vitamin ve minerali bir arada bulundurmakla birlikte Dolma, Ekşili Çorba, Paça Çorbası ve Ekşili Et Kabağı Sulusu gibi birçok yemeğin Kahramanmaraş’ımıza özgü olmasını sağlayan ana unsurlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Çağlayancerit Cevizimiz bastık, sucuk, samsa gibi şıra çeşitlerinde kullanılıyor. Bunun yanında yöreye özgü pekmezle yapılan Cevizli Kırma Tatlısı, Hapısa ve Çullama ise soframızdaki tatlı çeşitlerden bazıları. Meşhur Maraş Çöreğinin yanında içilen Ravanda Şerbeti tadına doyum olmaz. Maraş Yoğurtlu Kebabı, Acem Pilavı, Sulu Yağlı Köfte ve Maraş Tarhana Çorbası... Dulkadiroğlu sarayından Osmanlı sarayına uzanan Maraş Mutfağının eşsiz lezzetlerinden bazıları.




İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER