> Haberler > Röportaj

21 yıldır değişmeyen lezzet!

Favori Lezzetler Logo

Kebap sektöründe Dürümcü Oğuz’un Yeri adıyla bölgede isim yapan deneyimli usta Fehmi Şahinkaya kebapların lezzetine lezzet katan doğru malzemelerin, doğru zaman ve doğru uyumla birleştiğini hissetmekten geçtiğini söylüyor. Kebapların kıyılmalarının özel işlemden geçerek elde ettiğini dile getiriyor.

Deneyimli usta Fehmi Şahinkaya “Kebap yapımı için gereken eti alırken bütün resmi belgelere sahip olan güvenilir besiciden tek parça olarak seçiyorum ve etin işlemesini kendim yapıyorum” dedi.

2000 yılında Manisa İzmir yolunda Bornova çıkışı Topçu Tugayı karşında küçük bir Peugeot  minibüs ile  biricik oğlu Oğuz’un ismini verdiği seyyar tezgahında başladığı kebapçılık hikayesini ise şöyle anlatıyor: “2021 yılında Restorant olarak 3. mekana ulaştık. Ben bugüne bugün bu noktaya gelebildiysem bunu insanların ne istediğini anlamaya çalışmama, onlarla iletişim kurabilmeme, işimi severek aşkla yapmama, yılmadan, vazgeçmeden mesai harcamama ve son olarak yaptığım yemeği en lezzetli haline kavuştuğunu düşündüğüm ana kadar müşterime servis yapmamaya borçluyum diyor. Fehmi Şahinkaya; “Malzemelerimi  seçerken ürünün pahalı ya da ucuz olması maalesef o ürünü lezzetli kılmıyor, ürüne lezzet katan doğru malzemelerin, doğru zaman, doğru oran ve doğru uyumla birleştiği hissetmek benim için çok önemli”.

Şahinkaya; “Bu 21 yıllık süreçte gerek iltifatlarıyla gerek eleştirileriyle destek olan dostlarıma teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamlıyor.

Konumu itibari ile sabuncubeli tünelinden İstanbul’dan İzmir’e giriş de tünel çıkışından sonra solda ve İzmir’den  İstanbul yönüne gidişte tünele girmeden sağda olmasından dolayı yolculuklarda çok tercih edilen bir lezzet durağı haline gelmiş .

Tabii ki birbirinden güzel çeşitli dürümler için ve aşk ile yapılan kebaplar için nerede ikamet ederseniz edin kalkıp bu lezzetlere gelin çünkü hepsi denemeye değer!



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER