> Haberler > Röportaj

Anadolu Yöresel lezzetlerin ünlü ismi Tavacı Ercan Usta!

Favori Lezzetler Logo

Yöresel Anadolu lezzetlerinin İstanbul’daki en güçlü markalarından olan, Ağrı Eleşkirt’ten başlayan ve İstanbul’a kadar uzanan yöresel lezzetleri tattıran bir marka olma yolculuğunu, markanın sahibi ve mutfak yöneticisi Sayın Ercan ÖZTÜRK bizlere anlattı.

Ercan ÖZTÜRK, memleketi Ağrı Eleşkirt’ten İstanbul’a 12 yaşında geldiğini, yaklaşık 4 yıl boyunca bulaşıkçılık yaptığını, kariyer yolculuğunda hedefinin, tamamen tanınan, bilinen bir marka olma olduğunu ifade etti. Ercan ÖZTÜRK, 12 yaşında bulaşıkçı olarak kariyer hayatına başladı. Bulaşıkçılıkla başlayan, sonrasında mutfak yöneticiliğine uzanan, sonraki süreçlerde ise kendi markasını yarattığını belirtti. Ercan Usta; Bosna Hersek’te Subay Mutfağında askerlik görevini tamamladıktan sonra Bağdat Caddesi Suadiye’de bulunan Mezze Restoran da kurucu mutfak yönetimi görevinde bulundu ve sırasıyla Bağdat Caddesinde bulunan Emmim Restoran ve Altın Koza Restoranda kurucu mutfak yöneticiliği görevinde bulunan ÖZTÜRK, Suadiye’de birçok ünlü restoranlarda da mutfak yöneticiliği yaptığını belirtti. Fatih’te bulunan Türk Orta doğu mutfağı yemeklerini veren Tabbahu Sultan Restoranda kurucu mutfak yöneticisi pozisyonunda çalıştığını, Güneşli’de bulunan Seraf Restoranda 2 yıl yine kurucu mutfak yöneticisi pozisyonunda çalıştığını belirtti. İstanbul Ümraniye Şerifali’de merkez şubesi bulunan ve ikinci şubesini Sancaktepe Çamsan Park Avm’de hizmete açan Ercan Öztürk; Meşhur Tavacı Recep Usta Restoranında kurucu ve mutfak yöneticisi olarak 12 yıllık işletme macerasına atıldığını belirtti.

UZUN YILLAR SÜREN TECRÜBENİN ARDINDAN

Ercan ÖZTÜRK, uzun yıllar boyu süren tecrübelerine dayanarak kendisine ileride büyük bir marka olacak ismi, TAVACI ERCAN USTA ismini açma kararı verdiğini belirtti. İşletmelerine Belediye Başkanlarının, Milletvekillerinin, sağlık, sanat ve spor camiasının önde gelen isimlerinin geldiğini; kaymakamların, İl/İlçe sağlık müdürlerinin ve birçok ünlünün kısa sürede işletmelerine sıklıkla ziyaret ettiklerini belirtti.

Ümraniye Şerifali bölgesinde merkez şubesini açan ÖZTÜRK, Sancaktepe Çamsan Park AVM’ de ikinci şubesiyle hizmetine devam ediyor. Sevgi dolu bir insan olan Ercan ÖZTÜRK, “İstihdama önem veriyorum, pozitif ayrımcılık yapıyorum ve kadın çalışanlarımıza büyük saygı duyuyorum, özetle tüm emekçilere sonsuz saygı duyuyorum, ayrıca kendilerini ifade edemeyen sokak hayvanlarına sosyal sorumluluk anlamında her daim destek olmaya çalışıyorum.” dedi. 

HEDEF: PLANLI, KONTROLLÜ VE KADEMELİ BÜYÜME, PROFESYONEL KURUMSAL MARKA YÖNETİMİ VE KALICI MEMNUNİYET 

Ercan ÖZTÜRK, bugüne kadar gastronomi sektöründe tüm öğrenim ve tecrübelerine hazır olduğuna inandığında kendi markasını kurma kararı aldığını bildirdi. Ercan ÖZTÜRK; ‘‘TAVACI ERCAN USTA olarak iki şubemiz bulunmaktadır. Her şubemizde 130 kişilik restoran kapasitesi mevcuttur. Ürünlerimizi yörelerinden temin ederek yemek reçetelerimizi hazırlıyoruz. Halk eğitim merkezlerinde yöresel yemek eğitimi veriyorum. İnsanlarımızın yöresel Anadolu yemek kültürünü sevmelerini sağlamaya çalışıyorum. Yakın zaman içerisinde planlı, kontrollü ve itidalli davranmaya devam ederek 5 şube açmayı planlıyoruz, bu planlamalarımızın sonucunda da kontrollü büyüme ile marka kimliğimiz büyümeye başladı.’’ diyerek sosyal sorumluluk anlamında birçok projeye de yer verdiğinin altını çizdi.

İSTANBUL’DA BİR NUMARA

Şubelerinde işletmelerine gelen ihtiyaç sahibi değerli vatandaşlara ücretsiz çorba ikram ettiğini büyük bir memnuniyetle ifade eden Ercan ÖZTÜRK, sokak hayvanlarına da destekte bulunuyor, işletmelerine gelen tüm misafirleriyle birebir ilgi alaka gösteren Ercan ÖZTÜRK “işletmelerimize gelen misafirlerimizin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlıyoruz. Ürünlerimiz tamamen doğaldır, misafirlerimize yöresel Anadolu Lezzetlerini sunuyoruz, çiftçiden, köylüden aldığımız ürünleri kullanıyoruz. İki şubemizde toplam 50-55 çalışanımız bulunmaktadır, kaliteli, faydalı ve doğal ürün kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Pandemi sürecinde Ümraniye-Sancaktepe Belediyeleri ve Kaymakamlıklarından hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet ettikleri için teşekkür belgesi aldıklarını bildiren ÖZTÜRK, birçok ünlünün işletmelerine uğradığını vurguladı.’’Yöresel serpme kahvaltımız çok meşhurdur. Etiler, Ulus, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi, Fenerbahçe lokasyonlarından çok yoğun müşteri alıyoruz.’’ Bilgisini de verdi.Ercan Usta, Anadolunun yöresel lezzetlerini beğenen herkesi Tavacı Ercan Usta Restoranlara uğramalarını bekliyor.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER