> Haberler > Röportaj

Eywa Sebastian ismi ayrı lezzeti ayrı güzel…

Favori Lezzetler Logo

“Mutluluğu bir kaşığa sığdırdık” sloganı ile San Sebastian severlerin gönlünde taht kuran Eywa Sebastian işletmecisi Suat bey orjinaline en yakın San Sebastian konusunda iddialı olduklarını söylüyor.

Kendisine özgü lezzeti ve özel reçetesi ile San Sebastian hayranlarının vazgeçilmez duraklarından olan Eywa Sebastian Kadıköy Moda’dan sonra ikinci şubesini Bodrum’da açtı. “Mutluluğu bir kaşığa sığdırdık” sloganı ile San Sebastian severlerin gönlünde taht kuran Eywa Sebastian işletmecisi Suat bey orjinaline en yakın San Sebastian konusunda iddialı olduklarını söylüyor.


Moda’daki şubesine giderek yerinde San Sebastian Cheesecake’ini deneyimlediğimiz lezzetleri favori lezzetlerden tam not aldı.  Ev sıcaklığında kendinizi hissedeceğiniz ender mekanlardan. İkinci şubesini Bodrum Bitez’de San Sebastiyan severlerle buluşturan Suat bey günümüzde birden popüleritesi yükselen bu lezzetin sırlarını da Favorilezzetler Magazin okuyucularıyla paylaştı.


Kendisi bizzat sık sık İspanya seyahatlerinde orjinal çıkış yeri La Vina’da bu tatlıyı denediğini söyleyen Suat bey, orjinal San Sebastian’ın bizim Türk usulü gibi labne ile yapılmadığı bilgisini verdi. Orjinalinde İspanya’da bulunan özel bir peynirin kullanıldığını belirten Suat bey,  Türkiye’de ise bu peynire en yakın peynir maskarpone olduğu için kendi Cheesecake’inde maskarpone  ve philadelphia kullanıyor.


Maliyet olarak labneye göre oldukça pahalı bir peynir olan maskarpone  ve philadelphia ile yapılan bu özel Cheesecake üstelik de Gluten-free! Bundan ötürü de diğer yediğiniz Cheesecake’lere göre inanılmaz hafif olduğunu asla baymadığını göreceksiniz. Ancak siz San Sebastian’da daha aromatik tatlar arayanlardansanız, Eywa Sebastian’ın Belçika çikolatalı, vişneli, tahinli gibi San Sebastian çeşitleri de mevcut. Biz Belçika çikolatalısını da gayet başarılı bulduk.


Pek çok otoriteden de tam puan ve olumlu yorumlar alan Eywa Sebastian  Portekiz’in ünlü tatlısı  Nata ve Pavlova da yapıyor. Nata’nın özellikle vişnelisi oldukça lezzetliydi. Nata’da da yine alışık olduğumuz yoğun yumurta tadının olmadığını görüyoruz.

Benim burada bir diğer favorim ise Suat bey’in özel getirttiği Karadut Suyu!

Ünü ülke dışına taşmış, Kadıköy Moda’dan sonra Bodrum Bitez’de de yer alan bu mekan, San Sebastian’ı ile meşhur olmakla birlikte, Sufle, glutensiz tiramisu, özel bir tarif olan Cheesecake, Brownie ve Ev Kurabiyeleri’nin yer aldığı tatlı menüsü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Elbette Eywa Sebastian’da sadece tatlı yok! Zengin kahve menüsü, bitki çayları ile mekan aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz özellikte.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER