> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Ergül Akdağ cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Ergül Akdağ’ın sektöre dair görüşleri…

Executive Chef Ergül Akdağ

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Ergül Akdağ: Covid 19 sonrası; ülkemizde bir daha hijyenin ne kadar önemli olduğu insanların birinci derecede yeme içme sağlık sektörünün eğitimli ve bilgili ustaların varlığının ne kadar gerekli olduğunu anlamış olduk hep birlikte ülke olarak. Bundan sonra artık yeme içme; mesleğinin tüm bilgilerine sahip usta şefler tarafından sağlanmasının ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Biz şefler artık çok daha büyük sorumluluklar düşmekte. Daha dikkatli ve sağlıklı bir şekilde sektörün daha da büyüyerek devam edeceğine inanıyorum.

Soru: Sizce sektör Covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Ergül Akdağ: Asla öncesine dönmez çünkü herkes sağlıklı üretim yapan alanlara ve mekanlara yönelecek. Bundan dolayı merdiven altı diye tabir ettiğimiz sağlıksız hijyensiz ortamlar artık olmayacak. Kimse çünkü artık onlara rağbet etmeyecek. Favori lezzetler de danışman bir kurum olarak çok büyük ve daha kapsamlı işlerde ve faaliyetlerde bulunacak.

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef Ergül Akdağ: Ekonomik daralma lezzete mutlaka yansıyacaktır. Ama olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Çünkü kalite yarısı başladı. Zaten şu an ondan dolayı müşteri seçici olacaktır. En kaliteliyi seçecektir.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER