> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Fırat Siriş cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Fırat Siriş’in sektöre dair görüşleri…

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Fırat Siriş: Maalesef Dünya'nın yaşadığı bu olumsuz süreç ülkemizde de etkilerini çok fazla göstermekte. Bu süreçten en fazla etkilenen de hizmet sektörü oldu. Bu sürecin; menü tasarımlarından personel yönetimine, cost Control yönetiminden tedarik zinciri operasyonlarına fazlasıyla etkisi oldu. Bundan sonra da daha fazla etkisi olacağını düşünüyorum Umarım bu süreç en kısa zamanda sona erer ve eski normalize geri döneriz ancak biz şu anda operasyonlarımızın tamamını yeni normal yaşantımıza uyarlamaya gayret ediyoruz.

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Fırat Siriş: Yaşadığımız bu olağandışı dönemin bu yıl sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum. Hayatımıza ve iş yaşantımıza etkisinin ise daha uzun süre devam edeceğini tahmin ediyorum. Sosyal ve ekonomik açıdan bambaşka bir süreç bizi bekliyor buna iyi hazırlanmak gerek bu şekilde düşünmemin nedeni ne gelince şu anda Ayvalık'ta yaşıyorum ve oradaki Cunda Despot evi otel de 1862 Restaurant'ta şeflik yapıyorum bu sürecin etkilerini birebir deneyimleme fırsatım oluyor. Umuyorum ki bu başlangıç tecrübesi ileriki dönemlerde alacağımız önlemlere iyi bir referans olacak.

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef Fırat Siriş: Bu sürecin olumsuz etkilerinin personelimize etkisi elbette oluyor. Personellerinizin de gayreti ve aldığımız önlemlerle lezzet konusunda şu anda bir problem yaşamadık. Süreç başlangıcından itibaren yaşadığımız deneyimlerle kararlarımızı hızlıca aldık ve sürecin olumsuz etkilerinden ekibimizi, lezzetlerimizi, çalıştığımız kurumu korumaya gayret ediyoruz ve bu gayretimiz süreç boyunca devam edecek.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER