> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Serkan İpek cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Serkan İpek’in sektöre dair görüşleri…

Executive Chef Serkan İpek

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

 

Chef Serkan İpek: Malesef COVID-19 tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bizim ülkemizde de derin yaralar açtı birçok sektör bu durumdan olumsuz etkilendi. Tabi bunların başında turizim önde geliyor. Bizim bacasız fabrikalar diye adlandırdığımız oteller henüz kış sezonunu atlatamamışken COVID-19 salgınıyla birlikte yaz sezonuna girememiştir. Temmuz aylarında tam anlamıyla oteller açılmış olacak fakat turizim sektöründe gelen turist oluşumunun büyük bir bölümünü Rusya ve Almanya oluşturuyor. Onlarla da görüşmeler devam ediyor henüz bir anlaşma sağlanamadı. Temmuz ayında anlaşma yapılması bekleniyor tabi bu anlaşmalar olsa da turizim sektörü 2020’nin yarısını kaçırmış durumda, diğer yarısını kurtarabilirsek bir nebze nefes alabileceğiz.

 

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Serkan İpek: Turizim sektörü COVID-19 öncesine maalesef 2020’de dönebilme ihtimali çok zor 2. dalga dedikleri olay gerçekleşmez ise 2021 için umutluyuz.

 

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Chef Serkan İpek: Sektördeki daralmanın ilk vurgununda maalesef personeller etkileniyor. Turizim de bunun etkilerini görmeye başladık. Birçok işletme, otel kış kadrosuyla artı personel almadan yaz sezonunu geçirmeye çalışacaklar. Diğer işletmelerde bu sisteme uygulayacağını düşünüyorum. Lezzet olarak yansıyacağını düşünmüyorum. Biz ustalar zoru severiz en zor şartlarda da olsak en iyiyi çıkartmanın peşini bırakmayız bizim mesleğimiz sevgiden geçer yaptığımız her yemeğin veya tatlının içine mutlaka sevgimizi katarız. Çünkü bizim mesleğimizi sevmeyen zaten yapamaz.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER