> Haberler > Röportaj

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Yaşar Demir cevapladı…

Favori Lezzetler Logo

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Yaşar Demir’in sektöre dair görüşleri…

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Yaşar Demir: Codiv 19 sonrası sektörün geleceği çok iç açıcı görünmüyor. İnsanlar çok tedirgin oldukları için yeme içme mekanlarına gitmeme düşüncelerindeler. İş oranımız %35’lik bir miktarla hareket ediyor. Umarım sürecimiz bu şekilde devam etmez. Yoksa ciddi şekilde işletme ve personel maddi zarar görecektir.   

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Yaşar Demir: Bence sektör covid 19 öncesine dönüş yapabilmesi uzun sürecektir. Halk hem tedbir almıyor hemde mekanlara gitmekte meyilli değiller. Sektördeki işletmeler (otel, restaurant, cafe) hijyen ve dezenfekte için önlem alsa da normalleşme sürecine kavuşmamız sene sonunu bulabilir.   

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Virüsten dolayı ekonomik sıkıntılar çekiyor olmamamız personelin motivasyonunu etkileyip ürünlerin üzerinde olumsuz etkileşime sebep oluyor. Bu nedenle lezzete olumsuz yansımalar medyana geliyor. Haliylede kaliteli ürün çıkmıyor. Bu süreç personele ve çıkan ürünlerin lezzetlerinde olumsuz etki gösteriyor.



İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER