> Haberler > Röportaj

Yerinden Doğal Lezzetler

Favori Lezzetler Logo

Torosların eteğinde 40’ın üzerinde tamamen organik, doğayla içiçe ürünler üreten Kalkan Doğal Lezzetler çalışan kadınların imdadına yetişiyor.

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan’da doğayla içiçe doğal olarak üretilen reçeller, ekmekler, erişteler, tahin pekmezi, ceviz, bazem gibi 40’a yakın zengin ürün çeşidi ile dikkat çeken Kalkan Doğal Lezzetler tarladan evinize ürünler üretiyor. Fatma Kayır Favori Magazin okuyucularına markanın hikayesini anlattı. Genç girişimci Kayır; “Ürettiklerimi şehirdeki insanlarla da paylaşalım istedik” diyor. Keyifle okuyacağınız röportajın detayları..


l Sizi tanıyabilir miyiz ?

İsmim Fatma. Evli ve iki çocuk annesiyim ve ev hanımıyım. Annem ve babam yıllardır çiftçilikle uğraşıyorlar. Kendimi bildiğimden beri toprakla iç içeyim. Üretmeyi, ekip biçmeyi, kendi ürettiğim ürünlerle bir şeyler yapmayı hep çok sevdim. Zamanımın önemli bir kısmını mutfakta geçiriyorum. Yeni tarifler yeni lezzetler yapmak en büyük hobilerimden birisidir. Hal böyle olunca, tükettiğimiz ürünlerin doğal ve organik olmasına özen gösteriyoruz ve bunu kendi çevremde de sıkça gözlemliyorum.


l Markanızın hikayesinden bahseder misiniz ?

Yıllardır hep bir işimin ve uğraşımın olmasını istedim. Bizler küçük yerlerde her şeyimizi kendimiz yapabiliyoruz. Yerimiz müsait ve malzememiz bol ve doğal. Fakat şehirdeki insanlar için bu çok zor. Herkes çalışıyor, bunları hazırlamaya ne yerleri ne de vakitleri var. Kışlıklarımızı hazırlarken hep konuştuğumuz bir konuydu; ürettiklerimizi şehirlerdeki insanlarla da paylaşıp hem onları doğal ürünlerle buluşturmak hem de bir iş sahibi olup aile bütçesine katkı sağlamak. Ürünlerimizin tadını ve lezzetini bilen dost ve arkadaş çevremiz de neden bu işi yapmadığımızı söyleyerek bizi desteklediler ve bu sayede “Kalkan Doğal Lezzetleri’’ doğmuş oldu. Ben de sevdiğim bir işe başlamış oldum. Kısaca Kalkandan da bahsetmek gerekirse, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan etrafı sahil ve yayla köyleriyle çevrili, Torosların eteğinde bir sahil beldesidir.


l Ürünlerinizden bahseder misiniz ?

Ana başlıklarıyla başlamak gerekirse; reçeller, ekmekler, erişteler, tahin pekmez, ceviz, badem diye sıralamaya devam edeceğimiz şuan için 40 kaleme yakın ürünümüz mevcut.


Zeytinyağımızı kendi zeytinliğimizden tek tek kendimiz toplayıp bekletmeden sıktırıyoruz ki asiditesi yükselip tadı bozulmasın.

Üzüm ve keçiboynuzu pekmezlerimizi ağır ateşte yavaş yavaş kaynatıyoruz. Erişte, tarhana, bulguru geleneksel yöntemlerle elde ediyoruz. Limon, turunç, portakal, vişne, incir (yartmaç) reçellerimizi odun ateşinde pancar şekeri kullanarak yapıyoruz. Keçiboynuzunu, defne yaprağı, zeytin yaprağı, çalba bitkisini zeytinliğimizden ve oradaki ağaçlardan topluyoruz.


Çam balımız Toroslarda yetişen çam ağaçlarından elde edilen doğal baldır. Çevremizdeki arıcı köylülerden temin ediyoruz.

Ceviz ve bademin bir kısmını yayladaki kendi bahçemizden bir kısmını da yine köylülerimizden temin ediyoruz.

Daha sayamadığımız bir çok ürünü yine kendimiz üreterek elde ediyoruz. En önemlisi de hepsinin katkısız, doğal ve ev yapımı olmasıdır. Kendimiz ne tüketiyorsak sizlerle de onu paylaşıyoruz. Çevremizden, arkadaşlarımızdan aldığımız olumlu dönüşler bize büyük cesaret sağladı.

Röportajın devamını okumak için https://www.favorilezzetler.com/e-dergi/





İlginizi çekebilecek diğer içerikler |


Değerlendirmeler| En Favori Yorumlar

0 Diğer Kişi yorum yaptı

Yorumlar (0)

FAVORİ LEZZETLER DERGİSİ

Sizden Gelen Tarifler

Siz de kendi tariflerinizi gönderin, isminiz ile birlikte sitemizde yayınlayalım.

HEMEN TARİFİNİ GÖNDER